Βρέθηκε σώος ο ψαροντουφεκάς σε ακτή του Αγίου Όρους – Αντιμέτωπος με βαρύ πρόστιμο

Τέλος καλό όλα καλά για την περιπέτεια ενός 45χρονου ψαροντουφεκά που βούτηξε τα ξημερώματα στα ανοιχτά της Ιερισσού και αγνοείτο επί ώρες, με αποτέλεσμα οι δύο φίλοι του να καλέσουν τις λιμενικές αρχές της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο 45χρονος εντοπίστηκε σώος σε ακτή των βορείων ακτών του Αγίου Όρους και συγκεκριμένα στον όρμο Πλατύ.

Το τηλεφώνημα των δύο δυτών φίλων του, οι οποίοι δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν όταν ανέβηκαν στην επιφάνεια, προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των λιμεναρχείων Ιερισσού και Αγίου Όρους με δύο περιπολικά σκάφη, τα οποία συνέδραμαν ακόμη πέντε ιδιωτικά σκάφη και δύο ιδιώτες δύτες.

Ο 45χρονος υποβρύχιος αλιέας, κάτοικος Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε ζωντανός και καλά στην υγεία του στις 9:30, έπειτα από έρευνα τριών ωρών του Λιμενικού. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Λιμεναρχείο Ιερισσού για να δώσει κατάθεση.

Η περιπέτεια του 45χρονου, όμως, δεν τελειώνει εδώ καθώς πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με σειρά παραβάσεων λόγω των απαγορεύσεων που ισχύουν για την πανδημία.

Συγκεκριμένα, αυτές είναι:

– απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό

– απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε άλλο δήμο

– απαγόρευση αλιείας λόγω των περιοριστικών μέτρων

– απαγόρευση βραδινής υποβρύχιας ερασιτεχνικής αλιείας

– απαγόρευση προσέγγισης χωρίς άδεια του Αγίου Όρους

– ποινή για άσκοπη απασχόληση των μέσων διάσωσης

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα