

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ Ντέιβιντ Λάμι ανακοίνωσε το πάγωμα των διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου της Βρετανίας με το Ισραήλ, με άμεση ισχύ.
Παράλληλα το Λονδίνο κάλεσε την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο, Τζίπι Χοτοβέλι αναφορικά με την επέκταση των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.
«Η διεξαγωγή του πολέμου στη Γάζα βλάπτει τις σχέσεις με την ισραηλινή κυβέρνηση», δήλωσε ο Λάμι.
Όπως ανέφερε η βρετανική κυβέρνηση «δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε συζητήσεις για μια νέα, αναβαθισμένη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με μια κυβέρνηση (του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν) Νετανιάχου που προωθεί σκανδαλώδεις πολιτικές στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα».
Επίσης η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων εις βάρος Ισραηλινών εποίκων που, σύμφωνα με το Λονδίνο, συνδέονται με πράξεις βίας κατά Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι εκείνος, μαζί με τους ηγέτες της Γαλλίας και του Καναδά, είναι σοκαρισμένοι από τη στρατιωτική κλιμάκωση στη Γάζα, επαναλαμβάνοντας τις εκκλήσεις για μια κατάπαυση του πυρός. «Θέλω σήμερα να καταγραφεί ότι είμαστε σοκαρισμένοι από την κλιμάκωση από το Ισραήλ», δήλωσε ο Στάρμερ σε ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Με κοινή ανακοίνωσή τους χθες, ο Στάρμερ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνι προειδοποίησαν πως δεν θα«μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια» μπροστά στις «σκανδαλώδεις ενέργειες» της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Γάζα.
Σχετικά Νέα
Βρετανία: Σε υψηλό 15 μηνών ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, στο 3,5% – Ενισχύεται η στερλίνα
Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε περισσότερο από το προβλεπόμενο, στο υψηλότερο ποσοστό του.
Εκπρόσωπος Μπάιντεν: Η διάγνωση για τον καρκίνο έγινε την περασμένη εβδομάδα
Ο καρκίνος του προστάτη από τον οποίο πάσχει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο.
Η Τουρκία σε συνομιλίες με την Candu Energy του Καναδά για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού
Η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με την Candu Energy του Καναδά και άλλες εταιρείες.
Συρία για άρση κυρώσεων από ΕΕ: Ανοίγει το δρόμο για οικονομική σταθερότητα και συνεργασία
Ο υπουργός Οικονομικών της Συρίας Μοχάμαντ Γισρ Μπαρνιέχ, χαρακτήρισε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.