

Ο Bρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον οποίο εξέφρασε την υποστήριξή του, στον απόηχο των εμπρηστικών δηλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ για τον πρόεδρο της Ουκρανίας. Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Τραμπ αποκάλεσε τον Ζελένσκι «δικτάτορα» και τον προειδοποίησε ότι «καλά θα κάνει να κινηθεί γρήγορα, αλλιώς δεν θα του μείνει χώρα».
«Ο πρωθυπουργός (Στάρμερ) συνομίλησε απόψε με τον πρόεδρο Ζελένσκι και υπογράμμισε πως είναι αναγκαία η συνεργασία όλων», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.
O Στάρμερ «εξέφρασε την υποστήριξή του στον πρόεδρο Ζελένσκι ως δημοκρατικά εκλεγμένο ηγέτη της Ουκρανίας και είπε ότι είναι απολύτως λογική η αναστολή των εκλογών εν καιρώ πολέμου, όπως έκανε το Ηνωμένο Βασίλειο κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε επίσης την υποστήριξή του στην προσπάθεια της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ για την επίτευξη διαρκούς ειρήνης στην Ουκρανία που θα αποτρέπει τυχόν μελλοντική επίθεση της Ρωσίας», αναφέρει η ανακοίνωση.
Σχετικά Νέα
Ισραήλ: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης φοβάται ότι η εκστρατεία μίσους εναντίον του επικεφαλής της Σιν Μπετ θα οδηγήσει σε «πολιτική δολοφονία»
Φοβάται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, ο Γιαΐρ Λάπιντ, μια «πολιτική δολοφονία».
Γερμανία: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό που απείλησε με μαχαίρι τους υπαλλήλους και τους θαμώνες ενός κλαμπ
Ένας Γερμανός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό άνδρα ο οποίος είχε επιτεθεί σε.
Ρωσία-Ουκρανία: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα καλωσόριζε» την παράταση της πασχαλινής εκεχειρίας
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα καλωσόριζε» την παράταση, πέραν της Κυριακής, της πασχαλινής εκεχειρίας που.
Tέξας: Ένοπλος οχυρώθηκε σε παντοπωλείο και πυροβολεί αστυνομικούς
Σε εξέλιξη είναι ένα νέο περιστατικό ένοπλης βίας στις ΗΠΑ όπου ένας ένοπλος εισέβαλε.