

Πιλότος της British Airways απολύθηκε καθώς φέρεται να «ρούφηξε» κοκαΐνη από μια ημίγυμνη γυναίκα λίγο πριν πιλοτάρει ένα αεροπλάνο γεμάτο επιβάτες προς το Λονδίνο.
Μέλος του πληρώματος καμπίνας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη συμπεριφορά του Mike Beaton κατά τη βραδινή του άδεια στο Γιοχάνεσμπουργκ. Η αεροσυνοδός ισχυρίζεται ότι ο πατέρας ενός παιδιού από το Ντέβον της έστελνε μηνύματα στα οποία καυχιόταν για τις «αταξίες» του με δύο ντόπιους άνδρες, μια Ισπανίδα και έναν Ουαλό τουρίστα.
Είπε ότι η παρέα πήγε σε ένα διαμέρισμα που ανήκε σε έναν από τους άνδρες, όπου μοιράζονταν «σκληρά» ναρκωτικά.«Έχασα το πουκάμισό μου κάπου και ένα από τα ντόπια παλικάρια έφτιαξε μερικές γραμμές κόκας σε ένα πιάτο», έγραφε ένα από τα μηνύματα.
Η British Airways δήλωσε: «Η ασφάλεια είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα. Το θέμα παραπέμφθηκε στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και αυτό το άτομο δεν εργάζεται πλέον για εμάς». Ένας εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για τους επιβάτες και ο πιλότος δεν πέταξε το αεροπλάνο. Οι αναφορές αναφέρουν ότι αφού έγινε γνωστή η συμπεριφορά του, ο πιλότος απέτυχε σε τεστ ναρκωτικών και πήγε στο σπίτι την επόμενη μέρα.
Η Sun αναφέρει ότι το περιστατικό οδήγησε στην ακύρωση της 12ωρης πτήσης από τη Νότια Αφρική στο Ηνωμένο Βασίλειο, κοστίζοντας στην εταιρεία περίπου 100.000 λίρες. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αφαίρεσε από τον πιλότο το ιατρικό του πιστοποιητικό, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον δεν μπορεί να πετάξει.
«Στις περισσότερες περιπτώσεις ο πιλότος αξιολογείται μια εξειδικευμένη ιατρική ομάδα και εάν επιθυμεί να επιστρέψει στις πτήσεις, τότε τίθεται σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, επιστρέφει στη θέση του μόνο εάν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι» σημείωσε ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος ξεκινά τις απολύσεις εργαζομένων στο γραφείο περιβαλλοντικής δικαιοσύνης
Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Protection Agency- EPA) έστειλε ειδοποιήσεις λύσης συμβάσεων εργασίας.
Πρόωρες βουλευτικές εκλογές σκέφτεται να κηρύξει ο Μακρόν
Ο Εμανουέλ Μακρόν διερευνά την πιθανότητα διάλυσης του κοινοβουλίου και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το.
Συναγερμός στη Ρωσία μετά από ισχυρή έκρηξη ανατολικά της Μόσχας
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή Βλαντίμιρ της Ρωσίας, ανατολικά της Μόσχας, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε, ανέφερε το.
Λαγκάρντ: Ελπίζω ο Τραμπ να μην απομακρύνει τον Πάουελ
Η Ευρώπη δεν έχει αδικήσει τις ΗΠΑ στο εμπόριο, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος.