Βρετανία: Πιέσεις Κάμερον στο ΝΑΤΟ για μεγαλύτερες επενδύσεις στην άμυνα λόγω Ρωσίας

Μήνυμα προς τις χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ να επενδύσουν περισσότερα στην άμυνα, με φόντο την κλιμακούμενη ρωσική επιθετικότητα αναμένεται να στείλει ο υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, ο Κάμερον αναμένεται να τονίσει ότι «το ΝΑΤΟ δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρό, πιο ενωμένο απ’ ό,τι σήμερα».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Βρετανός ΥΠΕΞ στοχεύει να παροτρύνει τους συμμάχους για την αγορά πυραύλων και πυρομαχικών για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

«Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά τη δημιουργία του, γιορτάζουμε ένα ΝΑΤΟ που δεν ήταν ποτέ ισχυρότερο ειδικά μετά την ένταξη της Σουηδίας τον περασμένο μήνα».

Και πρόσθεσε: «Με την Ουκρανία πιο κοντά στο ΝΑΤΟ από ποτέ, πρέπει να διατηρήσουμε την κρίσιμη υποστήριξη που χρειάζεται η Ουκρανία για να κερδίσει τον πόλεμο. Οι σύμμαχοι πρέπει να ενισχύσουν και να ξοδέψουν περισσότερα για την άμυνα ενόψει της συνεχιζόμενης ρωσικής επιθετικότητας και ενός πιο επικίνδυνου κόσμου».

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που οι σύμμαχοι δεσμεύτηκαν να επενδύσουν τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ τους σε αμυντικές δαπάνες, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία.

Το Foreign Office έχει υπογραμμίσει ότι όλοι οι σύμμαχοι συμφωνούν ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να πιέζει για πρόοδο στην ένταξή της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα