Βρετανία: Παραιτήθηκε από το BBC ο διάσημος παρουσιαστής Χιου Έντουαρντς λόγω σεξουαλικού σκανδάλου

Ο διάσημος Βρετανός παρουσιαστής Χιου Έντουαρντς, ο οποίος ήταν “εκτός αέρα” από πέρσι, μετά τις καταγγελίες ότι είχε πληρώσει χιλιάδες λίρες σε ένα νεαρό άτομο για να αγοράσει φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου, παραιτήθηκε από το BBC, κατόπιν συμβουλής του γιατρού του.

Ο Έντουαρντς, 62 ετών, ήταν από τους πιο καλοπληρωμένους παρουσιαστές ειδήσεων του BBC (435.000 στερλίνες – περίπου 500.000 ευρώ για τη χρονιά 2022-23) και ένας από τους γνωστότερους στη Βρετανία. Για περισσότερα από 20 χρόνια παρουσίαζε το βραδινό δελτίο ειδήσεων των 9. Ήταν εκείνος που ανακοίνωσε στο έθνος τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, το 2022, ενώ κάλυψε και κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα των τελευταίων ετών, όπως εκλογές, βασιλικούς γάμους και την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012. Ήταν επίσης ο παρουσιαστής της στέψης του βασιλιά Καρόλου, τον Μάιο του 2023.

“Έπειτα από 40 χρόνια υπηρεσίας, ο Χιου εξήγησε ότι η απόφασή του ελήφθη κατόπιν ιατρικών συμβουλών των γιατρών του” ανέφερε το BBC στην ανακοίνωσή του. “Το BBC αποδέχτηκε την παραίτηση, που πιστεύει ότι θα επιτρέψει σε όλες τις πλευρές να προχωρήσουν προς τα εμπρός. Δεν θεωρούμε πρέπον να σχολιάσουμε περαιτέρω”, πρόσθεσε.

Ο Έντουαρντς είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Ιούλιο, αφού κατηγορήθηκε ότι πλήρωσε έναν έφηβο για να του δώσει γυμνές φωτογραφίες. Στη συνέχεια νοσηλεύτηκε, πάσχοντας από κατάθλιψη. Η υπόθεση είχε γίνει πρωτοσέλιδο στις βρετανικές εφημερίδες και το BBC επικρίθηκε σφοδρά για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το σκάνδαλο.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα