Βρετανία: Παππούς ήθελε να καταπολεμήσει την μοναξιά του και κατέληξε στη φυλακή

Ένας 81χρονος πρώην εργαζόμενος σε καντίνα με μπέργκερ διάλεξε τον πιο λάθος τρόπο για να καταπολεμήσει την μοναξιά του με αποτέλεσμα να καταλήξει στη φυλακή.

Ο Ιαν Χέμενς από το Τσίτσεστερ του Δυτικού Σάσεξ ανέλαβε χρέη οδηγού ενός εμπόρου ναρκωτικών και τον βοήθησε να αποδράσει από το Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή ήθελε να κουβεντιάζει με κάποιον. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο ίδιος στο δικαστήριο.

Ο κακοποιός τον χρησιμοποίησε επειδή η ηλικία και η εμφάνισή του ηλικιωμένου ήταν τέτοια που δεν θα τραβούσε την προσοχή. Ο 81χρονος ήταν διατεθειμένος να κάνει τον οδηγό του καθώς έτσι είχε την ευκαιρία να έχει συνομιλία με μαζί του, είπε το δικαστήριο στέγης Portsmouth.

Ο Χέμενες δεν αντέδρασε καθόλου όταν ο δικαστής του ανακοίνωσε ότι θα εκτίσει ποινή φυλάκισης εννέα μηνών, μετά την καταδίκη του ενώ ο άνδρας που φυγάδευσε παραμένει άφαντος.

Ο δικηγόρος του ηλικιωμένου τόνισε πως η απομόνωση του πελάτη του τον είχε οδηγήσει στη συμμετοχή του στην υπόθεση και πρόσθεσε: «Ο κατηγορούμενος παραδέχεται ότι του αρέσει να μιλάει με ανθρώπους και γι ’αυτό συνέβη αυτό».

Πηγή: Guardian

Σχετικά Νέα