Βρετανία: Οι αρχές ερευνούν τον Τζόνσον για σύγκρουση συμφερόντων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με το αν ο Μπόρις Τζόνσον ως δήμαρχος του Λονδίνου χρησιμοποίησε τη θέση του για να βοηθήσει μια Αμερικανίδα επιχειρηματία ανακοίνωσαν οι Βρετανικές αρχές.

Ο Τζόνσον που ήταν Δήμαρχος του Λονδίνου από το 2008-2016 φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα αλλά και την προκαταρκτική έρευνα να παραχώρησε προνόμια στη Αμερικανίδα επιχειρηματία Τζένιφερ Αρκιουρι υπό τη μορφή δωρεάν ταξιδιών με τον Δήμαρχο αλλά και απευθείας αναθέσεις έργων στην εταιρεία της.

Συγκεκριμένα η υπόθεση έχει παραπεμφθεί σε ανεξάρτητη επιτροπή της αστυνομίας από το αντίστοιχο αρμόδιο γραφείο της Δημαρχίας του Λονδίνου. Όπως σημειώνει η εφημερίδα Guardian η παραπομπή δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι θα γίνει επίσημη έρευνα η θα ασκηθεί δίωξη εις βάρος του Τζονσον.

Από την άλλη πλευρά, πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ κάνει λόγο για «πολιτική δίωξη και στοχευμένη επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού προκειμένου να υπονομευθει η αξιοπιστία του σε μια κρίσιμη καμπή για τη χώρα», ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του Τζονσον αναφέρθηκε στο έργο και την προσφορά του κατά τη περίοδο που ήταν Δήμαρχος.

Απαντώντας στις αιχμές που άφησε η πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου του Λονδίνου Σαντικ Καν ανακοίνωσε ότι «δεν υπάρχει καμία προσωπική εμπλοκή του δημάρχου σε κανένα στάδιο της έρευνας αυτής».

Με φόντο τα παραπάνω, σημειώνεται ότι η εφημερίδα Sunday Times έχει εδώ και αρκετό διάστημα αναφερθεί στην προσωπική σχέση του νυν πρωθυπουργού με την επιχειρηματία κάνοντας λόγο για «συχνές επισκέψεις του ως Δημάρχου στο διαμέρισμα της στο Λονδίνο».

Σχετικά Νέα