Βρετανία: Ο Τζόνσον αποφάσισε να μην παρατείνει το lockdown

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να μην επεκτείνει το lockdown των τεσσάρων εβδομάδων, που βρίσκεται σε εφαρμογή. Συνεπώς, όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, στις 2 Δεκεμβρίου θα υπάρξει άρση των περιοριστικών μέτρων.
Την επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να κάνει τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ «θα επιβεβαιώσει ότι το εθνικό lockdown θα λήξει στις 2 Δεκεμβρίου και θα εξηγήσει πώς η Αγγλία θα επιστρέψει σε ένα σχέδιο τριών επιπέδων τοπικών περιορισμών».

Αυτό το σχέδιο θα επαναφέρει τα ίδια επίπεδα, που είχαν εφαρμοστεί πριν το lockdown, αλλά «περισσότερες περιοχές θα τοποθετηθούν σε υψηλότερο επίπεδο συναγερμού να παραμείνει υπό έλεγχο η εξάπλωση του ιού» και «για να διατηρηθούν τα οφέλη του περιορισμού».

Το σχέδιο που θα παρουσιαστεί για την Αγγλία τη Δευτέρα «θα καθορίσει επίσης πώς οι άνθρωποι θα μπορούν να συναντήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα τα Χριστούγεννα», πρόσθεσε η Ντάουνινγκ Στριτ, υπενθυμίζοντας ότι «οι υπουργοί έχουν καταστήσει σαφές ότι αυτή δεν θα είναι μια φυσιολογική περίοδος διακοπών».

«Οι πρόσφατες θετικές εξελίξεις στα εμβόλια και στα μαζικά τεστ δίνουν ελπίδα ότι η χρήση περιορισμών για την καταπολέμηση του ιού μπορεί να μειωθεί σταδιακά μέχρι την άνοιξη», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Σχετικά Νέα