

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ εξετάζει «πάγωμα» του προϋπολογισμού για τη βοήθεια προς ξένες χώρες για άλλα δύο χρόνια, όπως μετέδωσε χθες Παρασκευή η εφημερίδα Telegraph επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές.
Το ύψος των δαπανών της Βρετανίας για βοήθεια προς ξένες χώρες έχει οριστεί στο 0,5% του εθνικού εισοδήματος. Πριν από δύο χρόνια, η κυβέρνηση είχε περικόψει τις δαπάνες για βοήθεια προς ξένες χώρες, λόγω του πλήγματος στη βρετανική οικονομία από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19).
Ο Σούνακ, ο οποίος ήταν τότε υπουργός Οικονομικών, είχε δηλώσει πέρυσι ότι οι δαπάνες για βοήθεια προς ξένες χώρες θα έπρεπε να επιστρέψουν στο 0,7% της οικονομικής παραγωγής από το δημοσιονομικό έτος 2024-2025.
Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Telegraph, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, εξετάζεται το ενδεχόμενο επέκτασης της περικοπής δαπανών για βοήθεια προς ξένες χώρες κατά άλλα δύο χρόνια, δηλαδή μέχρι το δημοσιονομικό έτος 2026-2027.
Η κυβέρνηση Σούνακ προχωρά σε περικοπές δαπανών και ακυρώνει φοροελαφρύνσεις σε μια περίοδο κατά την οποία το αυξανόμενο κόστος από στεγαστικά δάνεια, τρόφιμα, καύσιμα και θέρμανση πλήττει τους προϋπολογισμούς των βρετανικών νοικοκυριών.
Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει πως το υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό.
Σχετικά Νέα
Σάλος γύρω από το “δώρο” του Κατάρ προς τον Τραμπ: Το πολυτελές Boeing 747-8 Jumbo
Η πολεμική εντάθηκε χθες, Κυριακή, στις Ηνωμένες Πολιτείες γύρω από ένα αεροπλάνο που πρόκειται.
Ηρεμία στα σύνορα Ινδίας και Πακιστάν
Ηρεμία επικράτησε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα κατά μήκος των συνόρων της Ινδίας.
Αίγυπτος: Ενθαρρυντικό βήμα για επιστροφή στις διαπραγματεύσεις η απελευθέρωση από τη Χαμάς του Ίνταν Αλεξάντερ
Το αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε την «ανάγκη επίτευξης συνολικής ειρήνης στην περιοχή και την.
Εκρηκτικές εκλογές στις Φιλιππίνες: Στη δίνη δυο δυναστειών και πολιτικών συγκρούσεων
Οι ψηφοφόροι στις Φιλιππίνες προσέρχονται στις κάλπες στις ενδιάμεσες εκλογές, που έχουν μετατραπεί σε.