

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη διαδοχή της Τερέζας Μέι στον πρωθυπουργικό θώκο, δήλωσε ότι θα αρνηθεί να καταβάλει τον «λογαριασμό του διαζυγίου» με την Ευρωπαϊκή Ένωση αν οι Ευρωπαίοι δεν προσφέρουν καλύτερους όρους όσον αφορά το Brexit.
Όπως διεμήνυσε ο Τζόνσον, το ποσό των 39 δισεκατομμυρίων λιρών που έχει συνομολογηθεί ότι θα οφείλει το Λονδίνο στις Βρυξέλλες όταν αποχωρήσει, θα αρχίσει να καταβάλλεται μόνο όταν υπάρξει «μεγαλύτερη σαφήνεια» για το πώς θα εξελιχθεί η διμερής σχέση. «Πάντα θεωρούσα ότι ήταν παράδοξο το ότι συμφωνήσαμε να υπογράψουμε αυτό το τσεκ πριν να έχουμε κλείσει την οριστική συμφωνία», τόνισε ο Τζόνσον. «Για να κλείσουμε μια καλή συμφωνία, τα χρήματα είναι καλό λιπαντικό», υπογράμμισε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα The Sunday Times.
Η Μέι παραιτήθηκε από την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος την Παρασκευή, εξέλιξη με την οποία άρχισε η κούρσα για να αναδειχθεί ο επικεφαλής των Τόρις και της κυβέρνησης της χώρας, χωρίς ο λαός να ψηφίσει.
Η Μέι γνωστοποίησε ότι θα υπέβαλε την παραίτηση της τον περασμένο μήνα, παραδεχόμενη ότι δεν θα κατάφερνε να επιτύχει την έγκριση της συμφωνίας που έκλεισε με την ΕΕ για το Μπρέξιτ από την Βουλή των Κοινοτήτων. Η Μέι θα παραμείνει, σε υπηρεσιακό ρόλο, ωσότου αναδειχθεί ο νέος ηγέτης των Συντηρητικών από τους βουλευτές και τα μέλη του κόμματος, μια διαδικασία που προβλέπεται πως θα διαρκέσει ως και δύο μήνες.
Η διαδικασία για να οριστούν οι υποψήφιοι θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, με τους υποψήφιους να χρειάζεται να εξασφαλίσουν την υποστήριξη οκτώ κοινοβουλευτικών για να μπουν στην κούρσα. Ο πρώτος γύρος της ψηφοφορίας θα γίνει την Πέμπτη.
Ο 54χρονος «BoJo» θεωρείται ότι είναι ανάμεσα στους κυριότερους υποψήφιους για την ηγεσία των Τόρις.
Σχετικά Νέα
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.