Βρετανία: Μείωση των φόρων ζητά ο CEO της Tesco

O Dave Lewis, chief executive της Tesco, ζήτησε από τη βρετανική κυβέρνηση να προχωρήσει στην επιβολή φόρου στις διαδικτυακές πωλήσεις, για να αντιμετωπιστεί το κλείσιμο των καταστημάτων, το οποίο έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας στη βρετανική αγορά.

Παράλληλα, ζήτησε να μειωθούν κατά το ένα πέμπτο οι φόροι στις επιχειρήσεις που διατηρούν σημεία πώλησης. Ο Lewis υποστήριξε ότι το υφιστάμενο σύστημα είναι άδικο και καταστροφικό και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν και νέα λουκέτα στην αγορά, λόγω της πίεσης που ασκείται στις τιμές των προϊόντων. Προσέθεσε ότι οι επιχειρήσεις δίνουν μάχη για τη βιωσιμότητα εξαιτίας ενός συστήματος που είναι ξεπερασμένο και δεν αντικατοπτρίζει τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «είναι αδύνατον να μην παρατηρήσει κανείς την ολοένα και αυξανόμενη πίεση που ασκείται στο λιανικό εμπόριο, καθώς τα λουκέτα στα καταστήματα της Μεγάλης Βρετανίας πολλαπλασιάζονται».

Την προηγούμενη εβδομάδα, όπως μεταδίδει το businessnews.gr, για το θέμα είχε τοποθετηθεί και ο John Allan, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Βρετανικών Βιομηχανιών, δηλώνοντας ότι το σύστημα χρειάζεται μια εκ βάθρων αναθεώρηση. Σύμφωνα με το βρετανικό φορολογικό σύστημα, το ποσό που πληρώνουν οι επιχειρήσεις υπολογίζεται με βάση τα σημεία φυσικής τους παρουσίας.

Σχετικά Νέα