

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε στη Βρετανία, όταν η υπουργός αστυνόμευσης, πυροσβεστικής και πρόληψης του εγκλήματος, Νταϊάνα Τζόνσον, κατά την παρουσία της σε συνέδριο για την αντιμετώπιση των κλοπών, έπεσε θύμα ληστείας.
Το περιστατικό εκτυλίχθηκε την ώρα που ανώτερος αξιωματικός είπε στην ομιλία στο συνέδριο της Ένωσης Επιθεωρητών της Αστυνομίας στην κεντρική Αγγλία, με θέμα το αυξανόμενο πρόβλημα ληστειών και κλοπής καταστημάτων, ότι το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης έχει διαρραγεί.
Αξιωματούχος υποστήριξε ότι έκλεψαν την τσάντα της Τζόνσον ενώ βρισκόταν στο συνέδριο, αλλά δεν εντοπίστηκε κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια.
Στην ομιλία της, η Τζόνσον είπε ότι η Βρετανία «έχει κυριευτεί από μια επιδημία αντικοινωνικής συμπεριφοράς, ληστειών και κλοπής καταστημάτων».
Το υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει.
Συνελήφθη 56χρονος ύποπτος αλλά αφέθηκε ελεύθερος
Η αστυνομία του Ουόρικσαϊρ ανακοίνωσε ότι ένας 56χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για κλοπή και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.
Η Βρετανία βιώνει τα τελευταία χρόνια μια αύξηση ληστειών και κλοπών σε καταστήματα. Ενώ η συνολική εγκληματικότητα καταγράφει μείωση, ο αριθμός κλοπών αντικειμένων, όπως τσάντες και κινητά τηλέφωνα, αυξήθηκε κατά 40% το έτος που έληξε τον Μάρτιο, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
Το γεγονός αυτό συνέβαλε στο να υποχωρήσει η υποστήριξη του κοινού προς την αστυνομία σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.
Στην ομιλία της, η Τζόνσον ανακοίνωσε σχέδια για εκπαίδευση περισσότερων αστυνομικών για την αντιμετώπιση αντικοινωνικής συμπεριφοράς μετά από μια «δεκαετία παρακμής».
«Πάρα πολλά κέντρα πόλεων και κεντρικοί δρόμοι σε όλη τη χώρα έχουν κατακλυστεί από μια επιδημία αντικοινωνικής συμπεριφοράς, κλοπής και κλοπής καταστημάτων που διαβρώνει τις κοινότητές μας και δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί», τόνισε η υπουργός.
Σχετικά Νέα
Η Χαμάς αρνείται ότι η απελευθέρωση του Ίνταν Αλεξάντερ σχετίζεται με ισραηλινή στρατιωτική πίεση
Η Χαμάς διέψευσε σήμερα ότι η απελευθέρωση του Ισραηλινοαμερικανού ομήρου Ίνταν Αλεξάντερ μία ημέρα.
Πώς θα πρέπει να ξοδέψει τα χρήματά της η Νορβηγία; Να λύσει παγκόσμια προβλήματα, λέει πάνελ πολιτών
Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας του 1,8 τρισεκ. δολαρίων –το μεγαλύτερο του κόσμου–.
Τσεχία: Εκλογές τον Οκτώβριο με φαβορί τον λαϊκιστή Μπάμπις – Σε υποχώρηση η κυβερνητική συμμαχία του Φιάλα
Στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές θα προσέλθουν οι Τσέχοι στις 3 και 4.
ΠΟΥ: Επιπτώσεις διαρκείας από την πείνα σε «μία ολόκληρη γενιά» στη Γάζα
Τα ποσοστά υποσιτισμού αυξάνονται στη Γάζα και η πείνα θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις.