Βρετανία: Η ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς χάνει τη δυναμική της

Η επίθεση της Ρωσίας στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας “έχει χάσει τη δυναμική της και έχει μείνει σημαντικά πίσω από το χρονοδιάγραμμα”, ανέφερε νωρίς την Κυριακή η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.

Αυτές οι καθυστερήσεις θα επιδεινωθούν σχεδόν σίγουρα από την απώλεια κρίσιμων μέσων, όπως ο εξοπλισμός γεφύρωσης και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτήρησης και αναγνώρισης, προσθέτει.

Ο ρωσικός εξοπλισμός γεφύρωσης ήταν σε ανεπάρκεια καθ’ όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης, επιβραδύνοντας και περιορίζοντας τους επιθετικούς ελιγμούς. Τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι ζωτικής σημασίας για την τακτική επίγνωση και την κατεύθυνση του πυροβολικού, αλλά ήταν ευάλωτα στις ουκρανικές αντιαεροπορικές δυνατότητες, σύμφωνα με τη Βρετανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις περιορίζονται όλο και περισσότερο από τις υποβαθμισμένες δυνατότητες, το συνεχιζόμενο χαμηλό ηθικό και τη μειωμένη αποτελεσματικότητα μάχης, αναφέρεται στην ενημέρωση.

“Υπό τις παρούσες συνθήκες, η Ρωσία είναι απίθανο να επιταχύνει δραματικά τον ρυθμό προέλασής της τις επόμενες 30 ημέρες”, σημείωσε ο βρετανικός στρατός σε τακτικό δελτίο στο Twitter.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα