Βρετανία: Η Ντάουνινγκ Στριτ διαψεύδει τα περί ανάρμοστης συμπεριφοράς του Τζόνσον

Οι καταγγελίες περί ανάρμοστης συμπεριφοράς σε δημοσιογράφο, πριν από 20 χρόνια, επισκίασαν την πρώτη μέρα του Μπόρις Τζόνσον στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος.

Μερικές μέρες μετά την αποκάλυψη της σχέσης του με την Αμερικανίδα επιχειρηματία Τζένιφερ Αρκιουρι την περίοδο που ήταν δήμαρχος Λονδίνου, δύο νέες καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης βλέπουν το φως της δημοσιότητας, υποχρεώνοντας την Ντάουνινγκ Στριτ να προβεί σε ανακοινώσεις διάψευσης.

Την καταγγελία έκανε πρώτη η δημοσιογράφος των «Sunday Times» Σάρλοτ Έντουαρντς, υποστηρίζοντας ότι κατά τη διάρκεια ιδωτικού δείπνου το 1999, ο νυν πρωθυπουργός – τότε δημοσιογράφος στο περιοδικό «Spectator» – της έπιασε το πόδι κάτω από το τραπέζι. Σύμφωνα μάλιστα με την Έντουαρντς, το ίδιο καριβώς έκανε στην ίδια εκδήλωση σε μία ακόμη γυναίκα.

Αρχικά, η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει. Στη συνέχεια ωστόσο, εκπρόσωπος του Νο 10 περιορίστηκε να δηλώσει πως «οι κατηγορίες είναι αναληθείς». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Guardian», ο Τζόνσον είναι έξαλλος με τις καταγγελίες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από το στενό του περιβάλλον ως «ανοησίες».

Είναι η δεύτερη φορά που πληροφορίες από την προσωπική ζωή του Τζόνσον τον φέρνουν σε δύσκολη θέση σε διάστημα λίγων ημερών, καθώς κατηγορήθηκε ότι η πρώην σύντροφός του Αρκιουρι είχε ιδιαίτερη μεταχείριση όσο ο ίδιος ήταν δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας.

Σχετικά Νέα