

Η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ καταδίκασαν σήμερα την απόφαση της κυβέρνησης της Πρίστινας να αποκτήσει δια της βίας πρόσβαση σε δημαρχεία στο βόρειο Κόσοβο και κάλεσαν τις αρχές να κάνουν ένα βήμα πίσω ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση.
“Καταδικάζουμε την απόφαση του Κοσόβου να αποκτήσει δια της βίας πρόσβαση σε δημοτικά κτίρια στο βόρειο Κόσοβο παρά την έκκλησή μας για αυτοσυγκράτηση. Καλούμε τις αρχές του Κοσόβου να κάνουν αμέσως πίσω και να αποκλιμακώσουν την κατάσταση καθώς και να συνεργαστούν στενά με την EULEX (σ.σ. την αποστολή της ΕΕ) και την KFOR (την αποστολή του ΝΑΤΟ) στο Κόσοβο”, αναφέρουν οι χώρες αυτές στην κοινή ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της βρετανικής κυβέρνησης.
“Ανησυχούμε από την απόφαση της Σερβίας να θέσει σε ετοιμότητα τις ένοπλες δυνάμεις στα σύνορα με το Κόσοβο και καλούμε όλες τις πλευρές να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση, αποφεύγοντας την εμπρηστική ρητορική”.
Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εξαιτίας των επεισοδίων στο βόρειο Κόσοβο, διέταξε μονάδες του στρατού να μετακινηθούν πιο κοντά στα σύνορα, αφού διαδηλωτές και αστυνομικοί συγκρούστηκαν στην πόλη Ζβέτσαν. Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο της πόλης αυτής για να εμποδίσει τον νέο δήμαρχο, που προέρχεται από την αλβανική κοινότητα, να αναλάβει τα καθήκοντά του. Οι Σέρβοι του Κοσόβου είχαν μποϊκοτάρει τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ ξεκινά την είσπραξη των απλήρωτων φοιτητικών δανείων ακόμη και μέσω κατάσχεσης μισθών
Επειτα από ανάπαυλα πολλών ετών, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει από τον επόμενο.
Πλήθη πιστών συρρέουν ήδη στο Βατικανό – Οι ιταλικές αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Χιλιάδες πιστοί από την Ιταλία και όλο τον καθολικό κόσμο συρρέουν ήδη στην Ρώμη.
FDA: Σχεδιάζει να τερματίσει τους τακτικούς ελέγχους για την ασφάλεια τροφίμων, λένε πηγές
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) σχεδιάζει να τερματίσει το μεγαλύτερο μέρος.
Αγνοείται κολυμβητής στο Ισραήλ μετά από σπάνια επίθεση καρχαρία: «Είδα αίμα και ακούστηκαν κραυγές»
Ένας κολυμβητής αγνοείται μετά από μια σπάνια επίθεση καρχαρία στα ανοικτά των ακτών του βόρειου Ισραήλ χθες, Δευτέρα. Το.