

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ θα αυξήσει τη στρατιωτική βοήθεια που παρέχει η χώρα του στην Ουκρανία το επόμενο οικονομικό έτος, η οποία θα φτάσει τα 2,5 δισ. λίρες (περίπου 2,9 δισεκ. ευρώ) και θα επισκεφθεί σήμερα το Κίεβο, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.
Το γραφείο του Σούνακ διευκρίνισε ότι οι επιπλέον πόροι — αυξημένοι κατά 200 εκατ. λίρες σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια — θα βοηθήσουν την Ουκρανία να αποκτήσει χιλιάδες στρατιωτικά drones, περιλαμβανομένων drones παρακολούθησης, drones θαλάσσης και drones που μπορούν να εξαπολύσουν επιθέσεις με μεγάλο βεληνεκές.
“Βρίσκομαι εδώ σήμερα με ένα μήνυμα: ούτε η Βρετανία θα υποχωρήσει”, τόνισε ο Σούνακ σε ανακοίνωσή του χαιρετίζοντας την αποφασιστικότητα του Κιέβου να υπερασπιστεί τα εδάφη του έναντι της ρωσικής εισβολής. “Βρισκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας, στις πιο σκοτεινές στιγμές της και στις καλύτερες στιγμές που θα έρθουν”.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
«Αστακός» το Βατικανό για την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Η Ιταλική Κυβέρνηση αποφάσισε την κήρυξη πενθήμερου πένθους για το θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου..
Ουκρανία: Kαι αν βαρεθεί ο Τραμπ;
Ποιο είναι ακριβώς το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που εκκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα; Μπορούν.
Κρεμλίνο: Πρόθυμος ο Πούτιν να συζητήσει την έκκληση Ζελένσκι για παύση των επιθέσεων σε πολιτικές υποδομές
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει την πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για.
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.