Βρετανία: Ελαφρώς μειωμένοι οι θάνατοι – Σχεδόν 23.000 νέα κρούσματα

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι επιβεβαίωσαν τις τελευταίες 24 ώρες 501 νέους θανάτους εξαιτίας του Covid-19, σε μια ελαφρά πτώση από τους 529 που καταγράφηκαν χθες.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 22.915 νέες μολύνσεις, έναντι 19.609 που ανακοίνωσαν χθες.

Στην αρχή της πανδημίας, το Λονδίνο ήταν το επίκεντρο των κρουσμάτων. Από τότε, ωστόσο, το κέντρο του ιού μετατοπίστηκε βόρεια και σε περιοχές της Βόρειας Ιρλανδίας. Η καθημερινή ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο υπόκειται σε διαφορετικούς βαθμούς περιορισμού από τον Μάρτιο και διάφορα απαγορευτικά ισχύουν επί του παρόντος στην Αγγλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Αυτοί οι κανονισμοί καθορίζονται από το νομοθετικό όργανο σε κάθε έθνος, οπότε υπάρχουν τοπικές διαφορές. Μπορεί επίσης να υπάρχουν επιπλέον μέτρα σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η κορύφωση της πανδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο σημειώθηκε για πρώτη φορά στις αρχές Απριλίου, πριν αρχίσουν να μειώνονται από τον Μάιο έως τις αρχές Ιουλίου. Από τον Αύγουστο, ωστόσο, οι καθημερινές μολύνσεις έχουν για άλλη μια φορά αυξηθεί και το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει ένα δεύτερο κύμα.

Σχετικά Νέα