Βρετανία: Εκκένωση φλεγόμενου πλοίου στα ανατολικά του Άντεν μετά από επίθεση των Χούθι

Η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφαλείας (UKMTO) ανακοίνωσε το Σάββατο, ότι το πλήρωμα ενός εμπορικού πλοίου το έχει εγκαταλείψει, ενώ το πλοίο φλέγεται και βυθίζεται.

Η ανακοίνωση αναφέρεται σε ένα περιστατικό που έγινε σε απόσταση 98 ναυτικών μιλιών ανατολικά του Άντεν της Υεμένης στις 13 Ιουνίου.

Ερυθρά Θάλασσα: Ένας ναυτικός τραυματίστηκε σοβαρά από πυραυλική επίθεση των Χούθι
Υπενθυμίζεται, πως ένας ναυτικός τραυματίστηκε σοβαρά την Πέμπτη (13/06), όταν δύο πύραυλοι κρουζ που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης έπληξαν ένα πλοίο ουκρανικής ιδιοκτησίας στον Κόλπο του Άντεν, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

Το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου M/V Verbena ανέφερε ζημιές και επακόλουθες πυρκαγιές. Το πλήρωμα συνεχίζει τις προσπάθειες κατάσβεσης, ανέφερε η CENTCOM στο X.

Ο τραυματίας ναυτικός απομακρύνθηκε από το πλοίο και μεταφέρθηκε σε κοντινό πλοίο για να του προσφερθεί ιατρική περίθαλψη.

Οι φίλα προσκείμενοι στο Ιράν, Χούθι, επιτίθενται στη διεθνή ναυσιπλοΐα στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας από τον Νοέμβριο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

 

 

Πηγή    ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα