

Δραματικό μήνυμα της κυβέρνησης προς τους πολίτες: «Μείνετε σπίτι και συμπεριφερθείτε σαν να έχετε τον ιό». Χθες καταγράφηκε ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός θανάτων από την αρχή της πανδημίας με τους νεκρούς να πλησιάζουν τις 80.000.
Την ίδια στιγμή η αύξηση των εισαγωγών ασθενών σε νοσοκομεία με Covid γονατίζει το αγγλικό ΕΣΥ.
Ο δήμαρχος του Λονδίνου έκανε πριν από λίγο νέα έκκληση σε δραματικούς τόνους: «σας εκλιπαρώ, είπε στους Λονδρέζους, να μείνετε σπίτι», ενώ η επίσημη οδηγία της κυβέρνησης προς τους κατοίκους όλη της χώρας είναι να συμπεριφέρονται σαν να έχουν τον ιό.
Και αυτό γιατί ένας στους τρεις που έχει covid δεν παρουσιάζει συμπτώματα και δεν ξέρει καν αν τον μεταδίδει. Τα κρούσματα επισήμως ήταν χθες 68,000 περίπου αλλά εδώ μέλη της επιστημονικής επιτροπής που συμβουλεύει τον πρωθυπουργό προειδοποιούν ότι ο πραγματικός αριθμός μπορεί να φτάνει τις 150.000.
Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι φοβερά δύσκολη. Περίπου 32.000 νοσηλεύονται με Covid. Την ημέρα των Χριστουγέννων ήταν 20.000 για να αντιληφθούμε τον ρυθμό με τον οποίο ασκείται η πίεση.
Ο φόβος είναι ότι τα νοσοκομεία σε δύο εβδομάδες δεν θα μπορούν πια να ανταποκριθούν.
Σχετικά Νέα
Θεαματική παράσταση για τα 100 χρόνια από την πρώτη φορά που ένας μάγος έκοψε στη μέση άνθρωπο
Εντυπωσιακό θέαμα για μικρούς και μεγάλους. Οι αγαπημένοι μάγοι με τις παραστάσεις τους καθηλώνουν.
ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αποδείξεις για σχέδιο δολοφονίας εκλεγμένων αξιωματούχων στο Καπιτώλιο
Ερευνητές του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν έχουν βρει μέχρι σήμερα αποδεικτικά στοιχεία ότι.
Βραζιλία: Δεν “αδειοδοτήθηκε” το ρωσικό εμβόλιο
Η ρυθμιστική αρχή υγείας στη Βραζιλία Anvisa ανακοίνωσε το Σάββατο, ότι επέστρεψε τον φάκελο.
Σειρά διαταγμάτων υπογράφει ο Μπάιντεν την πρώτη μέρα της προεδρίας του
Ο Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει σειρά διαταγμάτων από την Τετάρτη (20/01), πρώτη ημέρα της.