

Η πρόσκρουση δεν ήταν σφοδρή και η σιδερένια πύλη δεν υπέστη σημαντική φθορά.
Ηαστυνομία του Λονδίνου δεν αντιμετωπίζει επί του παρόντος ως «τρομοκρατική ενέργεια» το περιστατικό με το αυτοκίνητο που προσέκρουσε το απόγευμα στη σιδερένια πύλη της Ντάουνινγκ Στριτ, όπου βρίσκεται η πρωθυπουργική κατοικία.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 16:20 (τοπική ώρα, 18:20 ώρα Ελλάδος). Η αστυνομία απέκλεισε προσωρινά το σημείο και συνέλαβε έναν άνδρα για επικίνδυνη οδήγηση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας για την εξακρίβωση των αιτίων του ατυχήματος.
Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ βρισκόταν στην Ντάουνινγκ Στριτ όταν συνέβη το περιστατικό, σύμφωνα με το BBC.
Σε βίντεο που μετέδωσαν βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα καταγράφεται η στιγμή που το ασημί αυτοκίνητο κατευθύνεται με μικρή ταχύτητα στα κάγκελα της πύλης, στην οποία προσέκρουσε αφού ανέβηκε στο πεζοδρόμιο. Η πρόσκρουση δεν ήταν σφοδρή και η σιδερένια πύλη δεν υπέστη σημαντική φθορά.
«Άκουσα έναν κρότο και είδα αστυνομικούς που κρατούσαν όπλα ηλεκτρικής εκκένωσης (taser) να φωνάζουν σε έναν άνδρα», αφηγήθηκε στο πρακτορείο PA ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Σάιμον Πάρι.
Ένας άλλος περαστικός, ο 36χρονος Ντιν Πάρκερ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι ο οδηγός δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα και δεν φαινόταν ότι ήθελε να γκρεμίσει την πύλη.
Η σιδερένια πύλη, που εμποδίζει την πρόσβαση στον δρόμο όπου βρίσκεται το γραφείο και η κατοικία του πρωθυπουργού, τοποθετήθηκε το 1989 για λόγους ασφαλείας. Μέχρι τότε, οι περαστικοί μπορούσαν να πλησιάσουν την πρωθυπουργική κατοικία στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.
Σχετικά Νέα
Ρωσία: Τρεις τραυματίες από ουκρανικό πύραυλο που έπληξε ένα ξενοδοχείο στο Κουρσκ
Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από ουκρανική πυραυλική επίθεση στην πόλη Ριλσκ, στην περιφέρεια Κουρσκ της.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Πρώτα κατάπαυση του πυρός και μετά συνομιλίες, ζητά ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς
Πρώτα κατάπαυση του πυρός και μετά συνομιλίες, ζήτησε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς μετά την.
Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι θα απελευθερώσει τον Ισραηλινοαμερικανό όμηρο Ίνταν Αλεξάντερ
Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε απόψε ότι θα απελευθερώσει τον Ισραηλινοαμερικανό όμηρο Ίνταν Αλεξάντερ,.
Στη Μέση Ανατολή, ο Τραμπ θα επικεντρωθεί στις επιχειρηματικές συμφωνίες, όχι στη γεωπολιτική
Επιμέλεια: Γιάννα Μυράτ Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει τη Δευτέρα ένα τετραήμερο ταξίδι στη.