Βρετανία: Δελτίο στα καύσιμα έως 30 λίρες από τουλάχιστον 400 βενζινάδικα

Τεράστιες ουρές σχηματίζονται τις τελευταίες ώρες έξω από βενζινάδικα της Βρετανίας ενώ τουλάχιστον 400 απ’ αυτά, προχώρησαν στην επιβολή δελτίου καυσίμων έως 30 λιρών, την ώρα που η κυβέρνηση του Λονδίνου επιμένει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην αγορά.

Ωστόσο, υπήρξε πανικός από την πλευρά των καταναλωτών.

ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έδωσε το «πράσινο φως» στους υπουργούς να χαλαρώσουν τους κανόνες μετανάστευσης χορηγώντας βίζα σε 5.000 ξένους οδηγούς φορτηγών που μεταφέρουν καύσιμα. Σχεδόν 400 πρατήρια καυσίμων επέβαλαν πλαφόν στην αγορά καυσίμων έως 30 λίρες λόγω της πρωτοφανούς ζήτησης των πελατών, όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, επισπεύδει την χορήγηση βίζας σε ξένους οδηγούς φορτηγών προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση στη χώρα του που βρίσκεται αντιμέτωπη με το πρόβλημα προμήθειας καυσίμων

Ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ αποφάσισε να χορηγήσει βίζα σε 5 χιλιάδες ξένους οδηγούς φορτηγών, καθώς πολλά πρατήρια καυσίμων έκλεισαν λόγω έλλειψης καυσίμων. Επιπλέον, η κυβέρνηση του Λονδίνου κινητοποιεί και τον στρατό για να συνδράμει τους οδηγούς φορτηγών να διοχετεύσουν καύσιμα στην αγορά.

Η Βρετανία κινδυνεύει να μείνει τον χειμώνα με άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ χωρίς βενζίνη και θέρμανση. Πολλά πρατήρια καυσίμων έβαλαν προσωρινά «λουκέτο» λόγω προβλημάτων παράδοσης από την έλλειψη οδηγών φορτηγών.

Πανδημία και Brexit οδήγησαν στις ελλείψεις:

Τα προβλήματα προμήθειας καυσίμων οφείλονται κυρίως στην πανδημία της νόσου Covid-19, η οποία είχε ως αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί φορτηγών, οι περισσότεροι ξένοι, να επιστρέψουν στις χώρες τους, ενώ τα κέντρα εκπαίδευσης για τους νέους οδηγούς παρέμειναν κλειστά για μήνες.

Η άφιξη νέων οδηγών από την Ε.Ε περιπλέκεται επίσης από το Brexit, με τις διαδικασίες μετανάστευσης να είναι πλέον χρονοβόρες.

Πρατήρια που διαχειρίζονται η βρετανική «BP» και η αμερικανική «ExxonMobil» έβαλαν προσωρινά «λουκέτο» στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω των ελλείψεων αμόλυβδης βενζίνης και ντίζελ με τους Βρετανούς να κάνουν ουρές στα πρατήρια που είχαν ακόμη καύσιμα.

«Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει ο τομέας (εφοδιασμού) και λάβαμε μέτρα για την αύξηση της διαθεσιμότητας των οδηγών βαρέων οχημάτων, διευκολύνοντας τις διαδικασίες για τους νέους οδηγούς και αυξάνοντας τον αριθμό των εξετάσεων για άδειες οδήγησης», επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα