

Περισσότεροι από 115.000 εργαζόμενοι στα βρετανικά ταχυδρομεία ξεκινούν από σήμερα απεργιακές κινητοποιήσεις τεσσάρων ημερών λόγω μισθολογικών διαφορών, με την διεύθυνση των ταχυδρομείων να δηλώνει ότι η δράση αυτή είναι πιθανόν να προκαλέσει σημαντική αναστάτωση στους πελάτες.
Η απεργία των υπαλλήλων της εταιρείας Royal Mail εντάσσεται σε μια σειρά κινητοποιήσεων που αντιμετωπίζει η Βρετανία, καθώς οι εργαζόμενοι αξιώνουν υψηλότερους μισθούς ενόψει της κρίσης του κόστους ζωής, καθώς οι λογαριασμοί ενέργειας αυξάνονται και ο πληθωρισμός προβλέπεται να ξεπεράσει το 13% αργότερα φέτος.
“Θα αγωνιστούμε πολύ σκληρά εδώ για να εξασφαλίσουμε την μισθολογική αύξηση που αξίζουν τα μέλη μας”, δήλωσε στο Sky News ο Ντέιβ Γουόρντ, ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Communication Workers Union.
Η Royal Mail δηλώνει ότι προσέφερε αύξηση 5,5% στους μισθούς των εργαζομένων που υπάγονται στο CWU, τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει κάνει εδώ και χρόνια.
Το συνδικάτο, το οποίο σημειώνει ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη κινητοποίηση των εργαζομένων του τομέα φέτος το καλοκαίρι στη Βρετανία, το αμφισβητεί αυτό και δηλώνει ότι η εταιρεία επέβαλε αύξηση 2% στους εργαζόμενους και προσέφερε άλλο ένα 1,5% με την επιφύλαξη αλλαγών στους όρους και τις προϋποθέσεις.
Η Royal Mail, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες της για την αναστάτωση και σημείωσε ότι έθεσε σε εφαρμογή σχέδια έκτακτης ανάγκης, προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτά δεν μπορούν να αναπληρώσουν πλήρως τα καθημερινά καθήκοντα του προσωπικού της πρώτης γραμμής.
Η Royal Mail είχε προειδοποιήσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι μπορεί να καταγράψει ζημία στις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο για το οικονομικό έτος 2022-2023 αν οι εργαζόμενοι προχωρήσουν στην απεργιακή τους κινητοποίηση. Οι υπόλοιπες προγραμματισμένες απεργίες των εργαζομένων είναι στις 31 Αυγούστου, στις 8 Σεπτεμβρίου και στις 9 Σεπτεμβρίου.
Ο γενικός διευθυντής της Royal Mail Σάιμον Τόμσον δήλωσε ότι η επιχείρηση χρειάζεται να αλλάξει πρακτικές εργασίας βάσει του ότι τώρα παραδίδει περισσότερα πακέτα από επιστολές και η αγορά διανομής πακέτων είναι πολύ ανταγωνιστική.
“Η Royal Mail είναι μια εταιρεία που η κοινωνία θέλει να υπάρχει (…) αλλά χρειαζόμαστε αυτήν την αλλαγή ώστε να μπορούμε να μετατραπούμε σε μια επιχείρηση πακέτων για να μπορούμε να ακμάσουμε”, δήλωσε ο Τόμσον στο βρετανικό ραδιοφωνικό δίκτυο LBC.
“Θέλουμε να πληρώνουμε περισσότερο την ομάδα μας. Όσο μεγαλύτερη αλλαγή, τόσο μεγαλύτερος μισθός”, πρόσθεσε.
Σχετικά Νέα
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.