Βρετανία: Aναστάτωση στη Βουλή με άρρωστο υπουργό

Ο υπουργός Επιχειρηματικότητας της βρετανικής κυβέρνησης Αλόκ Σάρμα παρουσίασε χθες συμπτώματα του κορωνοϊού στη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο, δημιουργώντας αμφιβολίες για το κατά πόσον ήταν σωστή η απόφαση να επιστρέψουν οι βουλευτές στα έδρανα τη στιγμή που ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Σάρμα ανακοίνωσε τελικά ότι διαγνώστηκε αρνητικός στον ιό σε μήνυμα του στο Twitter, βάζοντας τέλος στην καραντίνα που είχε τεθεί για λιγότερο από μία ημέρα αλλά και στις φήμες ότι θα μπορούσε να τεθεί εκ νέου σε καραντίνα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Προηγουμένως εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης είχε ανακοινώσει ότι ο κ. Σάρμα θα περάσει τη διαδικασία του συστήματος εξέτασης και ιχνηλάτησης των επαφών του, εάν αποδειχθεί ότι είναι θετικός στον ιό. Την Τετάρτη είχε πραγματοποιηθεί μία συνάντηση του κ. Σάρμα με τον κ. Τζόνσον και τον υπουργό Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ.

Για τη χθεσινή συνάντηση ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης είπε ότι έγινε στο No10 και διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, ωστόσο «τηρήθηκε καταλλήλως το μέτρο της κοινωνικής απόστασης», όπως συμβαίνει σε όλες τις συναντήσεις στις οποίες οι μετέχοντες κάθονται σε απόσταση δύο μέτρων.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση της κυβέρνησης να εγκαταλείψει τις εικονικές συνεδριάσεις και ψηφοφορίες του κοινοβουλίου, και να επιστρέψει στην πρότερη λειτουργία του με τη φυσική παρουσία των βουλευτών, ο εκπρόσωπος επεσήμανε ότι το θέμα δεν επανεξετάζεται.

Το περιστατικό ασθένειας του υπουργού Επιχειρηματικότητας ώθησε κάποιους βουλευτές να ζητούν την ανάκληση της απόφασης για κανονικές συνεδριάσεις της Βουλής.

Σχετικά Νέα