Βρετανία: Alert για «κατάσκοπο» της Κίνας στη βουλή

Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5 προειδοποιεί για «πράκτορα» της κινεζικής κυβέρνησης που είναι «ενεργός» στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Ο βουλευτής των Τόρις Sir Iain Duncan Smith είπε ότι ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων έχει ενημερωθεί για το θέμα.

Θέτοντας το θέμα επί της διαδικασίας στην Βουλή, ο Sir Duncan Smith είπε ότι ο Πρόεδρος έστειλε ηλεκτρονική επιστολή στους βουλευτές για να τους ενημερώσει.

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει η ΕΡΤ είπε: «Το βασικό ζήτημα εδώ είναι ότι όπως καταλαβαίνω ο κ. Πρόεδρος ενημερώθηκε από την MI5 και τώρα προειδοποιεί τα μέλη του Κοινοβουλίου ότι υπάρχει πράκτορας της κινεζικής κυβέρνησης, ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ, στο Κοινοβούλιο και ο οποίος εργάζεται με έναν βουλευτή προφανώς για να υπονομεύσει τις διαδικασίες εδώ. Λέω, ως βουλευτής στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την κινεζική κυβέρνηση, ότι αυτό είναι ένα θέμα σοβαρής ανησυχίας».

Ο Sir Duncan Smith πρόσθεσε: «Αυτό θα οδηγήσει τώρα σε μια σοβαρή αναθεώρηση των διαδικασιών διαπίστευσης εδώ στη Βουλή των Κοινοτήτων επειδή είναι ξεκάθαρα πολύ χαλαροί ώστε να μπαίνουν αυτοί οι άνθρωποι – είτε στις APPG (ολοκομματικές κοινοβουλευτικές ομάδες) είτε με άλλα άτομα.

Ο Sir Duncan Smith ζήτησε τόσο από το προεδρείο της Βουλής των Κοινοτήτων όσο και από την κυβέρνηση να προβεί σε δήλωση σχετικά με το θέμα.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Νάιτζελ Έβανς είπε ότι δεν είναι η πολιτική της προεδρίας να σχολιάζει λεπτομερώς θέματα ασφάλειας στην αίθουσα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα