Βραζιλία: Προηγείται δημοσκοπικά με 13 μονάδες ο Λούλα του Μπολσονάρο

Ο κεντροαριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα έχει διευρύνει στις 13 μονάδες το προβάδισμά του έναντι του νυν προέδρου, του ακροδεξιού Ζαΐρ Μπολσονάρο, ενώ απομένουν μερικές ημέρες ως τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών τη 2η Οκτωβρίου, υπέδειξε δημοσκόπηση των Genial/Quaest που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Πρόσφατες έρευνες υποδεικνύουν πως ο άλλοτε συνδικαλιστής ηγέτης μπορεί να κερδίσει τον πρώην λοχαγό του στρατού από τον πρώτο γύρο.

Κατά τα ευρήματα της έρευνας, ο Λούλα συγκεντρώνει το 46% των προθέσεων ψήφου, έναντι ενός 33% του κ. Μπολσονάρο. Μία εβδομάδα νωρίτερα, η διαφορά βρισκόταν στις δέκα μονάδες, με τον πρώην αρχηγό του κράτους στο 44%, τον νυν στο 34%.

Αν χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος, που έχει προγραμματιστεί για την 30ή Οκτωβρίου, ο Λούλα θα επικρατήσει με διαφορά 14 μονάδων, έναντι 10 στην προηγούμενη έκδοση της κυλιόμενης δημοσκόπησης.

Οι αρνητικές γνώμες για το έργο της κυβέρνησης του κ. Μπολσονάρο αυξήθηκαν σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, στο 42% (+3). Το ποσοστό όσων εκφράζουν θετική γνώμη για τα πεπραγμένα της παρέμεινε αμετάβλητο (31%).

Η δημοσκόπηση με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.000 ψηφοφόρων διενεργήθηκε από την 24η ως την 27ή Σεπτεμβρίου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±2%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα