

Οι αρχές της πολιτείας Ρίο Γκράντε ντο Σουλ στη νότια Βραζιλία δήλωσαν σήμερα, Σάββατο, ότι οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 19 αγνοούνται έπειτα από χειμερινή καταιγίδα που σάρωσε την περιοχή.
Ο κυβερνήτης Εντουάρντο Λέιτε σημείωσε ότι ανάμεσα στους νεκρούς ήταν ένα μωρό 4 μηνών, το οποίο πέθανε πριν προλάβουν οι διασώστες να φτάσουν στο σημείο. Θύματα καταγράφηκαν σε επτά πόλεις.
Από την πρώτη στιγμή, από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι τώρα, έχουμε αφοσιωθεί στην προστασία των ανθρώπινων ζωών, την υποστήριξη και τη διάσωση ανθρώπων», είπε ο Λέιτε σε συνέντευξη Τύπου.
Δύο υπουργοί από την κυβέρνηση του προέδρου Λούλα ντα Σίλβα μετέβησαν στην πολιτεία για να μεταφέρουν την υποστήριξη της κυβέρνησης και να οργανώσουν επενδύσεις για την επαρχία και τις πόλεις που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Θα μεταβούν επίσης στη γειτονική πολιτεία Σάντα Καταρίνα, η οποία επίσης επλήγη από τις πλημμύρες.
Οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν 2.400 διασώσεις σε 35 πόλεις στο Ρίο Γκράντε ντο Σουλ που επλήγη από την τροπική καταιγίδα.
Αρκετοί δρόμοι παρέμειναν αποκλεισμένοι στην εν λόγω επαρχία, οι πτήσεις προς τις κύριες πόλεις της πολιτείας ακυρώθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της Παρασκευής και η ηλεκτροδότηση γινόταν μετά δυσκολίας.
Σύμφωνα με τον Λέιτε, κρατικοί αξιωματούχοι επιθεωρούν τους κατεστραμμένους δρόμους και τις γέφυρες για να δουν εάν μπορεί να αποκατασταθεί οποιαδήποτε πρόσβαση στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.
Οι δήμαρχοι των πόλεων που επλήγησαν δήλωσαν ότι έπεσαν διπλάσιες βροχοπτώσεις σε 24 ώρες απ’ ό,τι αναμενόταν κανονικά για ολόκληρο τον Ιούνιο.
Ο δήμαρχος του Μακίνε είπε στα κανάλια του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η βροχόπτωση στην πόλη του ξεπέρασε τα 29,4 εκατοστά σε μία ημέρα.
Οι ειδικοί λένε ότι η καταιγίδα ήταν ένας εξωτροπικός κυκλώνας, ένας τύπος καιρικού συστήματος που εμφανίζεται συχνότερα σε μεσαία και μεγάλα γεωγραφικά πλάτη και όχι στους τροπικούς.
Σχετικά Νέα
Η πολιτική του Τραμπ για τα κρυπτονομίσματα προκαλεί ανησυχία και χάσμα μεταξύ ΕΕ – ΕΚΤ
Γραμμές μάχης λαμβάνουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εάν.
Στην Αίγυπτο αντιπροσωπεία της Χαμάς για να συζητήσει «νέες ιδέες» για εκεχειρία
Αντιπροσωπεία της Χαμάς είναι καθ’ οδόν προς το Κάιρο για να συζητήσει με τους.
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.