Βραζιλία: Η αστυνομία έπιασε γερουσιαστή να κρύβει χρήματα στα …οπίσθιά του!

Ο Βραζιλιάνος γερουσιαστής Τσίκο Ροντρίγκεζ που εκπροσωπεί την Πολιτεία Ροράιμα στη Γερουσία της Βραζιλίας, πιάστηκε από την αστυνομία να κρύβει χρήματα στα …οπίσθιά του!

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε στα πλαίσια έρευνας που αφορά την κακοδιαχείριση πόρων που προορίζονταν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Ο Ροντρίγκεζ έχει επιλεγεί ως αντιπρόεδρος για την εφαρμογή του προγράμματος της κυβέρνησης του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, ενώ είχε εκλεγεί υποσχόμενος ότι θα βάλει τέλος στη διαφθορά.

Σε ανακοίνωσή του ο γερουσιαστής επιβεβαίωσε ότι έγινε έρευνα στο σπίτι του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Αρνήθηκε όμως ότι έχει διαπράξει οτιδήποτε επιλήψιμο, τονίζοντας ότι είναι «καθαρός» στα 30 χρόνια της πολιτικής καριέρας του.

Το πολιτικό του γραφείο δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα των τοπικών Μέσων σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό, ούτε και για την κατάχρηση χρημάτων.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία απέφυγε επίσης να σχολιάσει, επικαλούμενη το απόρρητο της έρευνας.

Ο πρόεδρος Μπολσονάρου δήλωσε σήμερα ότι η αστυνομική επιχείρηση είναι η απόδειξη ότι η κυβέρνησή του πολεμά τη δωροδοκία.

«Δεν υπάρχει διαφθορά στην κυβέρνησή μου και καταπολεμούμε τη διαφθορά, όπου και αν βρίσκεται», είπε στους υποστηρικτές του, έξω από την προεδρική κατοικία.

Ο γιος του προέδρου βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας για διαφθορά στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Στις αρχές του έτους ο υπουργός Δικαιοσύνης Σέρτζιο Μόρο, ένας δημοφιλής πρώην δικαστής, παραιτήθηκε ισχυριζόμενος ότι ο πρόεδρος επιχείρησε να παρέμβει σε μια έρευνα για προσωπικό του όφελος, κάτι που ο Μπολσονάρου διαψεύδει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και «The Guardian»

Σχετικά Νέα