Βραζιλία: Ενέκρινε την κλινική δοκιμή ενός νέου υποψήφιου εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Η ρυθμιστική αρχή του τομέα Υγείας της Βραζιλίας, Anvisa, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ενέκρινε τη διεξαγωγή μιας νέας κλινικής δοκιμής του υποψήφιου εμβολίου κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσει και θα δοκιμάσει η Sanofi Pasteur, το τμήμα εμβολίων του γαλλικού φαρμακευτικού γίγαντα Sanofi.

Πρόκειται για ένα εμβόλιο “επόμενης γενιάς” που χρησιμοποιεί την τεχνολογία mRNA.

Η κλινική μελέτη φάσης 1 και φάση 2, σύμφωνα με την Anvisa, θα πραγματοποιηθεί σε περίπου 150 εθελοντές στη Βραζιλία.

Πριν, ωστόσο, λάβει άδεια ευρύτερης χρήσης το υποψήφιο εμβόλιο θα πρέπει να διαπιστωθεί ότι είναι όντως αποτελεσματικό και ασφαλές, κάτι που γίνεται κατά την κλινική δοκιμή φάσης 3 που προβλέπει συνήθως τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων.

Υπενθυμίζεται ότι η τεχνολογία mRNA έχει χρησιμοποιηθεί ήδη στα εγκεκριμένα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Moderna κατά του κορονοϊού.

Η κλινική δοκιμή του εμβολίου δύο δόσεων, που θα χορηγηθούν με διαφορά 21 ημερών, θα διεξαχθεί στις πόλεις Bahia, Minas Gerais, Mato Grosso do Sul και Ρίο ντε Τζανέιρο, σύμφωνα με την Anvisa.

Κλινικές δοκιμές φάσης 1/2 του υποψήφιου εμβολίου αναμένεται επίσης να πραγματοποιηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ονδούρα και την Αυστραλία.

Η αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη Βραζιλία καθώς και οι θάνατοι από την COVID-19 επιβραδύνονται, ωστόσο η χώρα εξακολουθεί να υπολείπεται σημαντικά ως προς τον εμβολιασμό του πληθυσμού της. Η Βραζιλία μάλιστα καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων από την πανδημία, μετά τις ΗΠΑ, με 525.000 θύματα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα