

Χιλιάδες υποστηρικτές του ακροδεξιού πρώην προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου εισέβαλαν στο Κογκρέσο της Μπραζίλια, με την αστυνομία να επιχειρεί να τους απωθήσει με χρήση χημικών.
Η ζώνη γύρω από το Κογκρέσο είχε αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Ωστόσο, οι υποστηρικτές του Μπολσονάρου, που αρνούνται να αποδεχτούν την εκλογή του Λούλα στην προεδρία, κατάφεραν να διασπάσουν τον κλοιό. Δεκάδες από αυτούς σκαρφάλωσαν στη ράμπα του κτιρίου και ανέβηκαν μέχρι τη στέγη.Τα εντυπωσιακά πλάνα, που θυμίζουν την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, δείχνουν ένα πλήθος ανθρώπων να κατευθύνεται στο Κογκρέσο.
Στο κτίριο του Κογκρέσου στεγάζονται η Βουλή και η Γερουσία της Βραζιλίας.
Διαδηλωτές κατέλαβαν επίσης την πρασιά γειτονικών κτιρίων, συμπεριλαμβανομένου και του προεδρικού μεγάρου Πλανάλτο.
Ο Μπολσονάρου, που ηττήθηκε από τον Λούλα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, έφυγε από τη χώρα στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας και βρίσκεται στις ΗΠΑ.
Σχετικά Νέα
Την Τετάρτη σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πάπα Φραγκίσκου
Στη διαθήκη του, που δημοσιοποιήθηκε από το Βατικανό απόψε, ο Πάπας Φραγκίσκος επιβεβαίωσε ότι.
Απεβίωσε ο Πάπας Φραγκίσκος-Η επόμενη μέρα στο Βατικανό
Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο πρώτος Λατινοαμερικανός ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, απεβίωσε σήμερα (21/4) σε.
Αντιδράσεις στην Τουρκία για τον ελληνικό χάρτη Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού
Ο ελληνικός χάρτης Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού προκαλεί αντιδράσεις στην Τουρκία. «Τα ελληνικά νησιά δεν έχουν επήρεια,.
Συναγερμοί στην Ουκρανία για αεροπορικές επιθέσεις μετά την εκεχειρία της Ρωσίας
Η Ουκρανία κήρυξε συναγερμούς για αεροπορικές επιθέσεις στο Κίεβο και το ανατολικό μισό της.