Βρανδεμβούργο: Αντιφασιστική «κόκκινη κάρτα» στους ακροδεξιούς του AfD

Μια διαδήλωση εναντίον της νεολαίας του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) αναμένεται να γίνει αύριο Κυριακή στο ομόσπονδο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, επιβεβαίωσε η γερμανική αστυνομία χθες Παρασκευή.

Η νεολαία του AfD, η Junge Alternative, θα εγκαινιάσει την προεκλογική της εκστρατεία αύριο Κυριακή στο Κότμπους, όπου αναμένεται ότι θα συγκεντρωθούν αντιφασίστες διαδηλωτές.

Η κινητοποίηση αναμένεται να στραφεί ειδικά εναντίον του Μπγιέρν Χέκε (φωτογραφία), πολιτικού του AfD, ιδρυτή και επικεφαλής μιας ακροδεξιάς και εθνικιστικής φράξιας του.

Η αστυνομία ανέφερε ότι δόθηκε άδεια να γίνει μια διαδήλωση υπό τον γενικό τίτλο «Κόκκινη κάρτα στον Χέκε». Οι οργανωτές της τόνισαν μέσω Facebook ότι «στην πόλη μας το Κότμπους δεν υπάρχει χώρος να έρθουν να παρελάσουν ακροδεξιοί εξτρεμιστές».

Ο Χέκε σκοπεύει να μιλήσει στην εκδήλωση μαζί με τον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του AfD στο Βρανδεμβούργο, τον Αντρέας Κάλμπιτς, καθώς και τον πρόεδρο της ακροδεξιάς οργάνωσης «Το Μέλλον της Πατρίδας» Κρίστοφ Μπερντ.

Ο Κάλμπιτς είναι επίσης μέλος της οργάνωσης «Der Flügel» («Η Πτέρυγα») του Χέκε, που η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών υποπτεύεται ότι προωθεί τον ακροδεξιό εξτρεμισμό, όπως εξάλλου και η νεολαία του AfD.

Το AfD άρχισε την προεκλογική εκστρατεία του ενόψει των κρατιδιακών εκλογών της 1ης Σεπτεμβρίου στο Βρανδεμβούργο πριν από τρεις εβδομάδες.

Οι περιφερειακές εκλογές στη Σαξονία θα διεξαχθούν επίσης την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ η ψηφοφορία στη Θουριγγία προγραμματίζεται να διεξαχθεί την 27η Οκτωβρίου.

Πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Νέα