Βούτσης: Θα δεχτεί η Βουλή των Ελλήνων ότι απαγορεύεται το συνέρχεσθαι;

Παρέμβαση έκανε ο τ. Προέδρος της Βουλής Νίκος. Βούτσης στην Ολομέλεια της Βουλής μετά τη χθεσινή σύλληψη 14 γυναικών που μετείχαν σε διαμαρτυρία στο πλαίσιο της ημέρας που είναι αφιερωμένη στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι είναι «Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια η σύλληψη δεκατεσσάρων γυναικών μπροστά στο ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται συλλήψεις όταν τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα σε συναθροίσεις διαμαρτυρίας ή προβολής αιτημάτων την ίδια ώρα που μέσα στην Βουλή ανέπτυσσαν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τις θέσεις τους για το μείζον ζήτημα των γυναικοκτονιών, της σύμβασης της Κωνσταντινούπολης και της διεθνούς ημέρας κατά της βίας των γυναικών όπου μέσα στην πανδημία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις»

Επίσης ανέφερε ότι δεν υπάρχει νομική κάλυψη σε αυτές τις συλλήψεις.«Να μην αφήσουμε να προχωρήσει έτσι η χώρα τους επόμενους κρίσιμους μήνες. Δεν μπορεί το συμβάν αυτό να αποτελέσει προηγούμενο ώστε τους επόμενους μήνες ο λαός να σιωπά για να προχωράει χωρίς καμία αντίθεση το λεγόμενο ”μεταρρυθμιστικό” έργο της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

Είναι σωστό να μην έχουν δικαίωμα οι εργαζόμενοι, οι γυναίκες, η νεολαία με όλα τα μέτρα προστασίας να ασκούν το συνταγματικό δικαίωμα το οποίο δεν έχει κανείς δυνατότητα να άρει, το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, έτσι ώστε να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους, την άποψη τους; Τι άποψη είναι αυτή; Δηλαδή θα δεχτεί η Βουλή των Ελλήνων ότι για έναν ολόκληρο χρόνο -σήμερα λόγου χάρη έχουμε απεργία σε διάφορους κλάδους- απαγορεύεται το συνέρχεσθαι;», διερωτήθηκε ο Ν. Βούτσης.

Σχετικά Νέα