Βούτσης: Παραίτηση Μητσοτάκη και εκλογές

Σημεία συνέντευξης τ. προέδρου της Βουλής και βουλευτή Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκου Βούτση στην Naftemporiki TV και την εκπομπή Politics με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο

Σήμερα για μία ακόμα φορά ο κ. Μητσοτάκης κρύφτηκε από την Ώρα του Πρωθυπουργού για να μην δώσει απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που του έχει απευθύνει ο κ. Τσίπρας. Η στάση αυτή του Πρωθυπουργού που για μια ακόμη φορά κρύβεται, ψευδολογεί και μιλάει περί βούρκου [!] πάντα σε επιλεγμένο ασφαλές περιβάλλον, δείχνει ενοχή. Όλα παραπέμπουν σε πλήρη ευθύνη του Μαξίμου.
Μόνο η παραίτηση Μητσοτάκη και η επιτάχυνση των εξελίξεων με εκλογές θα μπορούσαν να δώσουν πολιτική διέξοδο στη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών που αναζητούμε και μέσα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στην Ελληνική Βουλή αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο μέσα από την έκθεση της PEGA που έχει προκαλέσει διεθνή σάλο.
​Δεν είναι απλά μόνο πολιτικός κυνισμός αλλά δείχνει και πλήρη έλλειψη ενσυναίσθησης το γεγονός του στησίματος ενός ολόκληρου μηχανισμού παράνομων παρακολουθήσεων με στόχο την πολιτική χειραγώγηση των εξελίξεων και την ομηρία πολιτικών και δημοσιογράφων μέσα στην οδυνηρή περίοδο του 2020-2021 κι ενώ η κοινωνία βίωνε το φόβο της πανδημίας και τα πρωτόγνωρα λοκντάουν.
Εάν θέλει να δώσει έστω ένα δείγμα ο κ. Μητσοτάκης για τη διάθεση του «να χυθεί άπλετο φως» όπως είχε πει προ μηνών και έκτοτε πράττει το αντίθετο, να άρει ως μόνος υπεύθυνος κατά τον Νόμο 3641 την υποχρέωση της επίκλησης του απορρήτου ενώπιον των κατά το Σύνταγμα Ελεγκτικών Αρχών. Ούτε αυτό δεν έχει τολμήσει μέχρι σήμερα να κάνει.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα