Βούτσης: Ο Μητσοτάκης έχει μεροληψία υπέρ του πλούτου

Μιλώντας στο CNN Greece, την Τετάρτη 26/6, ο πρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α Αθήνας Νίκος Βούτσης, εκτίμησε ότι το πρόγραμμα αποτελεί το ατού του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Ν. Βούτση, ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει μεροληψία υπέρ του πλούτου και η Νέα Δημοκρατία κρύβει το «νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της».

«Για πρώτη φόρα η επόμενη κυβέρνηση δεν θα μπορεί να πει ότι παρέλαβε καμένη γη γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα έχει νοικοκυρέψει τα δημόσια οικονομικά κι έχει ανοίξει καθαρό διάδρομο για το χρέος», τόνισε ο Ν. Βούτσης.

Δεν είναι ίδια η πολιτική

Ο Νίκος Βούτσης είπε ακόμα ότι παρά τις μεταμνημονιακές υποχρεώσεις, είναι μεγάλες οι προγραμματικές διαφορές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και υπογράμμισε ότι για πρώτη φόρα η επόμενη κυβέρνηση (όποια και αν είναι) δεν θα μπορεί να πει ότι παρέλαβε καμένη γη γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα έχει νοικοκυρέψει τα δημόσια οικονομικά κι έχει ανοίξει καθαρό διάδρομο για το χρέος.

Κλείνοντας, ο Νίκος Βούτσης είπε ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ανάληψη του ρίσκου για το τρίτο Μνημόνιο. Αντιθέτως, το μεγαλύτερο λάθος της ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο φόβος της διχοτόμησης

Σε ό,τι αγορά τις έρευνες του Φατίχ δυτικά της Πάφου και τη στάση των Αμερικανών, ο κ. Βούτσης είπε ότι η κυβέρνηση πάντα διεκδικεί περισσότερα από τους συμμάχους της, στο πλαίσιο πάντα του διεθνούς δικαίου. Ειδικά για τις ΗΠΑ τόνισε ότι η στάση τους στο Κυπριακό εξαρτάται από το ζήτημα της εγκατάστασης των S 400 στην Τουρκία και τις εξελίξεις με τους Κούρδους της Συρίας.

Έχει ιδιαίτερη σημασία ο φόβο που εξέφρασε ο κ. Βούτσης, ότι η αναστολή των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό σε συνδυασμό με την κλιμάκωση της έντασης για την ΑΟΖ μπορούν να οδηγήσουν στην οριστική διχοτόμηση του νησιού. Υπογράμμισε ότι ο χρόνος κυλάει υπέρ της διχοτόμησης και όχι της δίκαιης λύσης.

Σχετικά Νέα