Βούτσης: Μαζί με την κοινωνία για μια νέα πολιτικοποίηση και μια νέα ελπίδα

«Μία νέα ελπίδα, μία νέα ταυτότητα, μία νέα δυναμική, μία νέα έμπνευση μέσα στην κοινωνία καλείται να δώσει ο νέος ΣΥΡΙΖΑ». Αυτό τόνισε ο τέως Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, που περιόδευσε εχθές στον Νομό Πιερίας στο πλαίσιο της εκστρατείας «Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου».

Ο Νίκος Βούτσης μαζί με τη βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Πιερίας, Μπέτυ Σκούφα, και τον εκπρόσωπο της Προοδευτικής Συμμαχίας, Παναγιώτη Παναγιώτου, υποδέχτηκαν νέα μέλη σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Λιτόχωρο και την Κατερίνη. Παράλληλα επισκέφτηκαν το πρώην ΤΕΙ Κατερίνης και νυν Πανεπιστημιακό Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας και συνομίλησαν με καθηγητές και φοιτητές. Νωρίτερα δόθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας στην Κατερίνη ενώ το απόγευμα οι κκ. Βούτσης και Παναγιώτου παραχώρησαν συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό της Κεντρικής Μακεδονίας ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Αναφερόμενος στον οδικό χάρτη, ο οποίος σε λίγους μήνες θα οδηγήσει στον νέο ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Βούτσης ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει ένα μαζικό πολιτικό κόμμα, κοινωνικά γειωμένο και όσο πιο δυνατό, έτσι ώστε να μπορέσει η ίδια η κοινωνία να αντιμετωπίσει τη «νεοσυντηρητική λαίλαπα που έρχεται από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές πολιτικές».

«Δεν υπάρχουν αντιτιθέμενες απόψεις σε αυτό το εγχείρημα γι’ αυτό και είμαι πολύ αισιόδοξος» υπογράμμισε ο τέως Πρόεδρος της Βουλής τονίζοντας ότι «μιλάμε για ένα νέο κόμμα που θα είναι στην καρδιά της ευρύτερης δημοκρατικής προοδευτικής Αριστερής παράταξης».

Ο εκπρόσωπος της Προοδευτικής Συμμαχίας, δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Παναγιώτου μιλώντας στα νέα μέλη τόνισε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία οφείλει και μπορεί να μετασχηματιστεί σε ένα ενιαίο κόμμα της “πληθυντικής Αριστεράς” αλλά και των νέων προοδευτικών κινηματικών συνειδήσεων που γεννάει η νέα εποχή. Βάση θα είναι ένα πολιτικό πρόγραμμα που θα στηρίζεται σε ένα σύστημα σύγχρονων, προοδευτικών, αριστερών και δημοκρατικών αξιών».

Η ουσία της πολιτικής της ΝΔ πρόσθεσε ο κ. Παναγιώτου είναι ένας παρωχημένος νεοφιλελευθερισμός που βρίσκεται σε διεθνή κρίση και αμφισβήτηση. Κεντρικά στοιχεία του είναι η απορρύθμιση της εργασίας, η απορρύθμιση του κοινωνικού κράτους και η ιδιωτικοποίηση δομών δημοσίου συμφέροντος, με αποτέλεσμα τη διεύρυνση των ανισοτήτων. Σκηνές από αυτό το έργο έχουμε αρχίσει να βλέπουμε ήδη κατέληξε ο εκπρόσωπος της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Η περιοδεία στον Νομό Πιερίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Σχετικά Νέα