Βουτιά προς τις 1.230 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Με τις πιέσεις σε Aegean και τράπεζες να εντείνονται, το χρηματιστήριο Αθηνών οδεύει πλέον προς τις 1.230 μονάδες χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της αντίδρασης που είχε την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,4% στις 1.234 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 32,8 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 11 εκατ. τεμάχια.

Ο FTSE υποχωρεί κατά 1,5% στις 3.006 μονάδες, ο FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης χάνει 0,95% στις 2.014 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις και πραγματοποιεί βουτιά 2,6% υποχωρώντας στις 956 μονάδες.

Βουτιά προς τις 1.230 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Οι πωλητές έκαναν την εμφάνισή τους μετά τις 12:00 και σταδιακά δείχνουν τα… δόντια τους, χωρίς να κάνουν “εξαιρέσεις”, πλην της μετοχής του ΟΤΕ στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με κάποιες επιπλέον στηρίξεις από την ανάκαμψη της Coca Cola. Κάτι που όπως δείχνει όμως δεν αρκεί, με την αγορά να παραδίδεται πλέον ολοκληρωτικά στους sellers.

Η εικόνα σαφώς έχει εντείνει την ανησυχία των long, οι οποίοι δείχνουν απρόθυμοι να απορροφήσουν μεγάλο μέρος της προσφοράς που βγαίνει. Μιας προσφοράς που ήρθε μάλιστα μετά τις αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από DBRS και Moody’s, με την εγχώρια κοινότητα να βλέπει παράλληλα και τους ξένους να είναι πωλητές σταθερά τους τελευταίους μήνες.

Στο ταμπλό, η Aegean έχει βρεθεί και σήμερα στο επίκεντρο των πωλητών μετά από δύο ημέρες ανάκαμψης, καταγράφοντας απώλειες 4,11%.

Εξίσου ισχυρές είναι οι πιέσεις στις τράπεζες, με την Εθνική να χάνει 3%, την Alpha Bank 2,95%, την Πειραιώς 2,65%, ενώ η Eurobank “περιορίζει” τις απώλειές της στο 1,65%,

Στα μη τραπεζικά blue chips, οι ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και Motor Oil παρασύρθηκαν από το τσουνάμι πωλητών και υποχωρούν κατά 3,1%, η Quest χάνει 2,65%, η Βιοχάλκο 2,4%, ο Σαράντης 2,35% και οι Μυτιληναίος και Jumbo από 2,1%.

Υπό έλεγχο προσπαθούν να κρατήσουν τις απώλειες οι ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Cenergy, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, Autohellas, Λάμδα, ΟΠΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια

Στον αντίποδα, ο ΟΤΕ επιχειρεί να βάλει κάποια αναχώματα στην πτώση κινούμενος με άνοδο 1,5% και από κοντά ακολουθεί η Coca Cola με άνοδο 0,95%, αλλά πρόκειται για τους μοναδικούς τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης με θετικό πρόσημο.