Βουτιά 21% για το πετρέλαιο τον Νοέμβριο

Τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Μάρτιο του 2020 γνώρισαν οι τιμές του πετρελαίου τον Νοέμβριο εν μέσω των ανησυχιών που πυροδότησε η νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού για την πορεία της παγκόσμιας ανάκαμψης.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου κατρακύλησε σήμερα 3,77 δολ. ή 5,4% και έκλεισε στα 66,18 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Συνολικά, οι τιμές έχασαν σχεδόν 21% για τον Νοέμβριο καθώς η εμφάνιση του νέου στελέχους του κορονοϊού αναζωπύρωσε τους φόβους για επιστροφή των lockdowns με ολέθριες συνέπειες στην οικονομία και την ζήτηση.

Η σκιά των lockdowns επέστρεψε μετά τις προειδοποιήσεις του CEO της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ ότι τα εμβόλια που κυκλοφορούν σήμερα ενδεχομένως να είναι λιγότερο αποτελεσματικά κατά της νέας μετάλλαξης.

Ο Μπανσέλ προειδοποίησε ότι θα χρειαστούν μερικοί μήνες πριν οι φαρμακευτικές μπορέσουν να παρασκευάσουν νέα εμβόλια σε μεγάλη κλίμακα. “Πρέπει να περιμένουμε τα δεδομένα. Αλλά όλοι οι επιστήμονες με τους οποίους μίλησα έχουν προς το παρόν την άποψη ότι ‘αυτό δεν πρόκειται να είναι καλό'”, παρατήρησε ο Μπανσέλ μιλώντας στους Financial Times.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα