Βουτιά 13% για το Bitcoin – Πιέσεις και σε άλλα κρυπτονομίσματα

Σε ελεύθερη πτώση το Bitcoin μετά το «ξέφρενο» ανοδικό ράλι. Παρόμοια εικόνα παρουσιαζουν και τα άλλα κρυπτονομίσματα. Αναλυτές αποδίδουν την εικόνα αυτή στις ρευστοποιήσεις κερδών μετά από το πρόσφατο ράλι, αλλά και στις εικασίες για την υιοθέτηση αυστηρότερων κανονισμών. Ακόμα και με την σημερινή υποχώρηση, το Bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί φέτος και μέχρι πρόσφατα βρέθηκε μία ανάσα από το ρεκόρ των 19.511 δολαρίων που κατέγραψε το 2017.

Οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι η αστάθεια του κρυπτονομίσματος προοιωνίζεται μία επανάληψη αυτού που συνέβη πριν από τρία χρόνια, όταν η φούσκα που είχε δημιουργήσει έσπασε με θεαματικό τρόπο. Μερικοί βλέπουν σημάδια ιδιωτών επενδυτών που «στριμώχνονται» για να εκμεταλλευτούν την ανοδική κίνηση και να αποκομίσουν γρήγορα κέρδη.

Η ανησυχία σχετικά με την πιθανότητα υιοθέτησης αυστηρότερων κανόνων για τα κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ, καθώς και οι ρευστοποιήσεις κερδών, εξηγούν την πτώση των τιμών την Πέμπτη, στα περισσότερα μεγάλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, δήλωσε ο Ryan Rabaglia, επικεφαλής συναλλαγών στην OSL στο Χονγκ Κονγκ.

«Επίσης, δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε μία βραχυπρόθεσμη διόρθωση μετά από περιόδους σημαντικών, γρήγορων κερδών, καθώς οι traders σπεύδουν να αποκομίσουν τα κέρδη τους πριν οι τιμές επανέλθουν, όταν μειωθεί η μεταβλητότητα», σημείωσε.

«Μόλις η σκόνη καθίσει, επιστρέφουμε στη δουλειά, με όλους τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους δείκτες να παραμένουν με θετικές προοπτικές». Οι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων δηλώνουν ότι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται σε αυτά σε σχέση με πριν από 3 χρόνια είναι αυξημένο λόγω της αλλαγής στάσης από οίκους όπως οι Fidelity Investments και JPMorgan, ενώ πριν από λίγο καιρό η PayPal Holdings είχε γνωστοποιήσει ότι θα επιτρέψει στους πελάτες της να συναλλάσονται με ψηφιακά νομίσματα.

Σχετικά Νέα