Site icon The Indicator

“Βουτιά” 13% για το Bitcoin – Κάτω από το 1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων

Ισχυρή πτώση καταγράφει τη Δευτέρα το bitcoin, με το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη να σημειώνει “βουτιά” άνω του 12%, συμπαρασύροντας καθοδικά και τα άλλα, με αποτέλεσμα η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων να υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο του 1 τρισ. δολαρίων για πρώτη φορά από τις αρχές του 2021.

Ειδικότερα, η τιμή του bitcoin σημειώνει πτώση σχεδόν 13% και κινείται το μεσημέρι της Δευτέρα (13:40 ώρα Ελλάδος) στο επίπεδο των 23.921 δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinDesk, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη έχει σημειώσει “βουτιά” περίπου 50% από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Η ισχυρή πτώση του bitcoin συμπαρασύρει χαμηλότερα και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα. Ειδικότερα, το Ethereum “χάνει” άνω του 15% και να κινείται στα 1.240,76 δολάρια, το Binance υποχωρεί περισσότερο από 12% στα 226,71 δολάρια, το XRP με απώλειες 9,4% κινείται στα 0,315 δολάρια, ενώ το Solana με “βουτιά” άνω του 15% υποχωρεί στα 27,80 δολάρια και το Cardano σημειώνει πτώση άνω του 11% στα 0,458 δολάρια.

Το νέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, που ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο και συνεχίζεται τη Δευτέρα, έχει εξανεμίσει περισσότερα από 200 δισ. δολάρια από τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων, η οποία υποχώρησε κάτω από το 1 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinMarketCap, φθάνοντας έως και τα 926 δισ. δολάρια, πριν ανακάμψει

Η παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων κορυφώθηκε στα 2,9 τρισ. δολάρια τον Νοέμβριο του 2021, αλλά έκτοτε κινείται πτωτικά με την κατρακύλα να εντείνεται τους τελευταίους δύο μήνες, στοιχίζοντας στην αγορά μόνο αυτό το διάστημα 1 τρισ. δολάρια σε αξία, καθώς οι επενδυτές εγκαταλείπουν τα πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία ενόψει του υψηλού πληθωρισμού και των φόβων ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες θα εμποδίσουν την ανάπτυξη.

Exit mobile version