Βουλή: Το τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 22 Ιουλίου με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Η συνεδρίαση θα ανοίξει στις 6 μ.μ. με τις προγραμματικές δηλώσεις από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ακολουθήσουν στο βήμα οι πρώτοι έξι ομιλητές που θα οριστούν από τα κόμματα. Τις δύο επόμενες ημέρες, Κυριακή και Δευτέρα, έως την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θα εναλλάσσονται στο βήμα μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές. Στόχος είναι εκτός από τους υπουργούς, να λάβουν τον λόγο και τουλάχιστον 10 υφυπουργοί.

Στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης θα τεθεί πλέον σε δημόσια κρίση το σύνολο των κυβερνητικών προθέσεων. Θα καταλάβουμε, δηλαδή, τι ετοιμάζεται σε βασικά θέματα, όπως η φορολογία, ο ΕΝΦΙΑ, οι εργασιακές σχέσεις, τα επιδόματα, οι προσλήψεις στο κοινωνικό κράτος, το ίδιο το κοινωνικό κράτος.

Πώς η νέα κυβέρνηση θα υλοποιήσει το σχέδιο των φοροαπαλλαγών που έχει εξαγγείλει χωρίς να θέσει σε κίνδυνο το αφορολόγητο. Και τι, επιτέλους, έχει αποφασίσει να κάνει στο ασφαλιστικό.

Δύο στόχοι αναδεικνύονται για τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο αυτό: η υπεράσπιση του δικού του κυβερνητικού έργου και των βασικών κοινωνικών κατακτήσεων. Και μια καθαρή προγραμματική αντιπαράθεση απέναντι στο κράμα νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιού συντηρητισμού που συγκροτεί την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα