Βουλή: Συνάντηση Τσίπρα, με τον Κώστα Τασούλα για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σήμερα Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, στις 13:00 στο γραφείο του προέδρου της Βουλής.

Η συνάντηση έρχεται σε συνέχεια της επιστολής που απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της Βουλής «προκειμένου να του εκθέσει εκ του σύνεγγυς τις παρατηρήσεις του για ανησυχητικά ζητήματα της κοινοβουλευτικής λειτουργίας».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εκθέτει αναλυτικά στην επιστολή του συγκεκριμένα ποιες διαδικασίες θεωρεί κρούσματα αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ουσιαστικά κατηγορεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ότι εκμεταλλεύεται τις συνθήκες της πανδημίας και υποβαθμίζει την κοινοβουλευτική λειτουργία προς όφελός της, εντοπίζει δε 1+4 προβλήματα κοινοβουλευτικής δυσλειτουργίας και αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς.
Σημειώνει ότι πέρα από το γεγονός ότι οι συζητήσεις και οι ψηφοφορίες εξακολουθούν να γίνονται με περιορισμένο αριθμό βουλευτών, κάτι στο οποίο η αντιπολίτευση συναίνεσε “εξ ανάγκης”, όπως λέει, η πλειοψηφία συνεχίζει τον καταιγισμό νομοσχεδίων, αλλά και τροπολογιών της τελευταίας στιγμής, ο πρωθυπουργός δεν έρχεται να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις στην ώρα του πρωθυπουργού, ενώ εκκρεμεί το από 23 Δεκεμβρίου 2020 αίτημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για προ ημερησίας συζήτηση για τα θέματα Διαφάνειας και Δημοκρατίας

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα