

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τις τράπεζες αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, κατά τη σημερινή, τελευταία ημέρα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού 2025, στην Ολομέλεια της Βουλής.
Τις προηγούμενες ημέρες, πρωταγωνιστές ήταν το σύνολο των υπουργών της κυβέρνησης, αλλά και οι περί τους 200 βουλευτές που εκπροσώπησαν τις θέσεις των κομμάτων τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Σήμερα ωστόσο, είναι η μέρα της μεγάλης αντιπαράθεσης μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκου Ανδρουλάκη και των αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης, της Νέας Αριστεράς, της Νίκης, της Πλεύσης Ελευθερίας και των «Σπαρτιατών».
Συγκεκριμένα, η σημερινή διαδικασία περιλαμβάνει τις τελικές τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων, και ακολούθως, τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, με αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής τους δύναμης. Μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα παρεμβληθεί ομιλία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με ονομαστική φανερή ψηφοφορία επί του κρατικού προϋπολογισμού 2025, η οποία -κατά παράδοση- επέχει θέση ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Σχετικά Νέα
Ζελένσκι: Είμαι έτοιμος να συναντήσω τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι θα «περιμένει» τον Ρώσο ομόλογό του.
Ζελένσκι: Πρώτα εκεχειρία και μετά απευθείας διαπραγματεύσεις
Ως θετικό σημάδι χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι το ότι η Ρωσία.
Ρωσία: «Θα εξετάσουμε την πρόταση για εκεχειρία αλλά έχουμε τη δική μας θέση»
«Η Ρωσία θα εξετάσει την πρόταση για κατάπαυση του πυρός 30 ημερών στην Ουκρανία, ενώ η Μόσχα έχει.
Ο Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία Ινδίας και Πακιστάν «για πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός»
Μετά από την τέταρτη ημέρα των εκατέρωθεν επιθέσεων Ινδίας κια Πακιστάν κατά στρατιωτικών εγκαταστάσεων,.