

Ψηφίστηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το νερό, με 156 «ναι».
Ειδικότερα, με τις ψήφους της ΝΔ πέρασε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής – Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω της ενσωμάτωσης των οδηγιών ΕΕ 2018/2001 και 2019/944 – Ειδικότερες διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος».
Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, επί της αρχής ψήφισαν συνολικά 211 βουλευτές, εκ των οποίων οι 156 ψήφισαν «ναι» έναντι 55 που καταψήφισαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετείχε στη ψηφοφορία.
Νωρίτερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος κατέθεσε σωρεία νομοθετικών βελτιώσεων, συνολικώς 4 «πακέτα».
«To νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό» ξεκαθάρισε ο Κώστας Σκρέκας, απαντώντας στα όσα κυκλοφορούν περί ιδιωτικοποίησης του νερού και στέλνοντας το δικό του ηχηρό μήνυμα.
Όπως τόνισε ο κ. Σκρέκας, «η ΚΕΔΕ λέει ξεκάθαρα ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης. Διαβάστε τα τρία πρώτα άρθρα του νομοσχεδίου για να δείτε πως θωρακίζουμε ότι οι μόνοι που μπορούν να είναι πάροχοι στο πόσιμο και αρδευτικό νερό είναι οι δημόσιοι και δημοτικοί οργανισμοί και οι οργανισμοί εγγείων βελτιώσεων». «Σας το λέω ξεκάθαρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σχετικά Νέα
Συλλυπητήρια Κ. Μητσοτάκη για το θάνατο του πάπα Φραγκίσκου
“Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι.
ΣΥΡΙΖΑ: Η επέτειος της 21ης Απριλίου αποτελεί υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης
«Η θλιβερή επέτειος της 21η Απριλίου αποτελεί πάντα υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης και υπεράσπισης.
ΚΚΕ: Οι πρωταγωνιστές της δικτατορίας των συνταγματαρχών ήταν πρόσωπα που υπηρέτησαν τους μηχανισμούς του αστικού κράτους
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για τη “μαύρη” επέτειο από την επιβολή της δικτατορίας.
Ν. Ανδρουλάκης για την 21η Απριλίου: Η συλλογική μνήμη άγρυπνος φρουρός των δημοκρατικών θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
«Το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 γύρισε την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω,.