

Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την κύρωση ΠΝΠ των υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Υγείας και Εσωτερικών.
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν η ΝΔ και η Ελληνική Λύση. Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25.
Στο νομοσχέδιο προβλέπεται μεταξύ άλλων:
– Η προστασία της πρώτης κατοικίας, που δίνει τη δυνατότητα να ενταχθούν περισσότεροι οφειλέτες μέχρι τέλη Δεκεμβρίου, οπότε ισχύει η προθεσμία και αφορά τόσο σε νέες αιτήσεις που θα υποβληθούν όσο και σε αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί.
– Η αύξηση του συνολικού ποσού επιδόματος θέρμανσης από 68 εκατ. σε 78 εκατ. ευρώ
– Απαλλαγή από την υποχρέωση απόδοσης του φόρου διαμονής
– Η κατάργηση του μεταβατικού μέτρου για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας των δημοπρασιών ΝΟΜΕ
– Ότι οι κοινόχρηστοι χώροι πρωοφέλειας και κοινωνικής ανταποδοτικότητας του Ελληνικού περιέρχονται στον ειδικό φορέα Διαχείρισης Κοινόχρηστων χώρων.
– Η μείωση των τιμών των φαρμάκων έως και 7% και πάγωμα των αυξήσεων, με την κατάργηση του νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης για αυξήσεις 10% στα φάρμακα
– διατάξεις για το ΚΕΘΕΑ
Κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια, η κυβέρνηση δια των αρμόδιων υπουργών, έκανε λόγο για μέτρα ενίσχυσης των πολιτών και κυρίως των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αλλά και για αναγκαίες, σημαντικές ρυθμίσεις, που λύνουν προβλήματα.
Από την πλευρά της η Αντιπολίτευση καταλόγισε στην κυβέρνηση αυταρχικές λογικές και μίλησε για ημίμετρα, ατελείς και αναποτελεσματικές ρυθμίσεις. Στο νομοσχέδιο, ψηφίστηκαν επίσης έξι τροπολογίες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο
«Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ν. Ανδρουλάκης: «Πρέπει να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και στους μάχιμους πυροσβέστες»
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
ΠτΔ για εκδημία Πάπα: «Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας»
Την βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε με συλλυπητήρια δήλωσή.
Κ. Τασούλας για την 21η Απριλίου: Υποχρέωση όλων μας, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε τους θεσμούς και την εθνική μας ενότητα
Την υποχρέωση όλων μας, πολιτικής ηγεσίας αλλά και πολιτών, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε.