Βουλή: «Πρεμιέρα» για την προανακριτική Τριαντόπουλου – Συγκροτήθηκε το προεδρείο

Τις εργασίες της ξεκίνησε σήμερα η Προανακριτική Επιτροπή για τον Χρήστο Τριαντόπουλο, που διερευνά την ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος για τις παρεμβάσεις στον χώρο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η πρώτη συνεδρίαση έγινε υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη και είχε αποκλειστικό σκοπό την εκλογή προεδρείου. Μάλιστα, επικράτησε η πρόταση της πλειοψηφίας – με 14 υπέρ και 13 λευκά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης – με αποτέλεσμα να οριστεί πρόεδρος της Επιτροπής, ο Π. Καππάτος. Επίσης, έγινε γνωστό πως τψ

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση ζήτησαν αναλογική εκπροσώπηση στο προεδρείο. Το επόμενο κρίσιμο θέμα της Επιτροπής θα είναι ο κατάλογος μαρτύρων. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, εισηγήτρια της Επιτροπής θα είναι η κ. Κ. Καραμπατσώλη.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα