Βουλή: Κόντρα Φωτίου-Πλεύρη για τον Κουφοντίνα

Νέα εστία έντασης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση φούντωσε στη Βουλή, αυτή τη φορά για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Όλα άρχισαν όταν η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για την Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής, Θεανώ Φωτίου, με την έναρξη της ομιλίας της αναφέρθηκε στα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα λέγοντας ότι “δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να πεθάνει”. “Συζητούμε ένα δικαιωματικό νομοσχέδιο την ώρα που δικαιώματα κρατουμένων καταπονούνται. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Κουφοντίνα να πεθάνει. Να σεβαστεί η κυβέρνηση τους νόμους και να αποδείξει ότι η Ελληνική Δημοκρατία είναι κράτος δικαίου” είπε η κα Φωτίου.

Η τοποθέτησή της προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ Θάνου Πλεύρη, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα, σύμφωνα με τo real.gr

Ο κ. Πλεύρης προχώρησε σε ανάρτηση στο twitter γράφοντας τα εξής: Η Θεανώ Φωτίου ως εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ καλεσε τη Νέα Δημοκρατία να ικανοποιήσει τα αιτήματα του Κουφοντίνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρεξούσιος δικηγόρος του πολυισοβίτη. Ο κρατούμενος θα εκτίσει την ποινή του όπως ο νόμος ορίζει και όχι όπως ο ίδιος και οι οπαδοί του ζητούν”.

Σχετικά Νέα