Βουλή: Κατατίθενται τα πρώτα νομοσχέδια – Τι αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων

Το χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση των πρώτων νομοσχεδίων της κυβέρνησης, έγινε γνωστό την Τρίτη μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Το πρώτο νομοσχέδιο θα κατατεθεί την Τετάρτη και θα αφορά το επιτελικό κράτος. Η συζήτηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με τη κανονική διαδικασία.

Την Παρασκευή, αναμένεται η κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, η συζήτηση του οποίου θα διεξαχθεί με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα στην αρμόδια επιτροπή.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, με την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου την Παρασκευή, θα δοθεί ένας εύλογος χρόνος για να μπορέσουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα να το μελετήσουν και να το επεξεργαστούν.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με την κυβερνησιμότητα των δήμων, την κατάργηση του ασύλου και αλλαγές στον ποινικό κώδικα. Η συζήτησή του θα γίνει με την κανονική διαδικασία και θα ξεκινήσει την Τετάρτη 31 Ιουλίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Σχετικά Νέα