

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού για “την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.
Υπέρ της αρχής του τάχθηκαν η ΝΔ και οι “Σπαρτιάτες”, ενώ καταψήφισαν, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η Νίκη. Η Ελληνική Λύση, όπως και η Πλεύση Ελευθερίας τοποθετήθηκαν με το “παρών”.
Η κυβερνητική πλειοψηφία έκανε λόγο για ένα μεταρρυθμιστικό βήμα που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διεθνείς ανάγκες και προκλήσεις, προωθεί τον ελληνικό τουρισμό, αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και ενισχύει, τόσο τις τουριστικές επιχειρήσεις, όσο και τις τοπικές κοινωνίες.
Από την πλευρά της, η Αντιπολίτευση, αμφισβήτησε τους αναπτυξιακούς στόχους του νομοσχεδίου χαρακτηρίζοντάς το πρόχειρο, αποσπασματικό και αναποτελεσματικό και κατηγόρησε την κυβέρνηση για απουσία ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου για την στήριξη και ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού.
“Πρόκειται για ένα πρώτο αλλά απαραίτητο νομοθετικό βήμα στην κατεύθυνση της χάραξης μίας νέας πολιτικής για τον ελληνικό τουρισμό. Μιας πολιτικής που απαντά στις σύγχρονες και σύνθετες προκλήσεις”, επανέλαβαν και σήμερα, τόσο η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη όσο και η υφυπουργός, Έλενα Ράπτη.
Όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη, “στο παρόν νομοσχέδιο γίνονται τροποποιήσεις ή διορθωτικές κινήσεις για πρωτοβουλίες που δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα”, και πρόσθεσε ότι “στο επόμενο διάστημα θα προωθηθούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις και εξειδίκευση του υφιστάμενου πλαισίου”.
Σχετικά Νέα
Σ. Φάμελλος: Κόλαφος η έκθεση της Human Rights Watch για την κυβέρνηση
Το μείζον ζήτημα της κατάστασης της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και στοιχεία που.
Κ. Μητσοτάκης στην απονομή του βραβείου για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας: Αυτή η αναγνώριση ανήκει στον ελληνικό λαό
«Αυτή η αναγνώριση δεν είναι δική μου αποκλειστικά, διότι κατά κύριο λόγο ανήκει στον.
Απ. Τζιτζικώστας: Στόχος μας η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού μέσω ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής
Στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί ίσως το πιο ανθεκτικό πεδίο επιχειρηματικής δράσης.
Η Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για εκβιασμούς και ζητά εξηγήσεις από τον Καρώνη για το πόρισμα
Τέμπη: Το γεγονός ότι το πόρισμα του κ. Καρώνη, από το ΕΜΠ, «δείχνει» προς τα.