Βουλή: Εξετάστηκε στην προανακριτική επιτροπή για Ν. Παππά ο Αντ. Λιανός

Με την εξέταση του Αντώνη Λιανού, διευθυντή λογιστηρίου της κατασκευαστικής εταιρείας CCC (συμφερόντων Χούρι) συνεχίστηκαν οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, η οποία διερευνά αδικήματα που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές της ΝΔ, από τη σημερινή κατάθεση του οικονομικού διευθυντή της εταιρίας CCC, Αντώνη Λιανού, επιβεβαιώθηκε η γνώση της εταιρείας ότι τα 3 εκατ. ευρώ της δήθεν υπεργολαβίας ενός έργου που δεν υπήρχε καν τη στιγμή εκείνη, θα κατευθύνονταν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Επιπλέον, πρόσθεταν οι κοινοβουλευτικές πηγές της ΝΔ, ο κ. Λιανός υποστήριξε ότι ο κ. Καλογρίτσας ενημέρωσε πλήρως για την πορεία του διαγωνισμού και το υπό ίδρυση κανάλι, ενημερώνοντας με e-mail τον ίδιο ότι έγινε δεκτή η εγγυητική επιστολή της Τράπεζας Αττικής και του απέστειλε το Business Plan τού υπό ίδρυση καναλιού. Επέμεινε δε στους ισχυρισμούς της εταιρείας CCC, αλλά δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος αγνοεί τις επιμέρους συναντήσεις της εταιρείας με τον κ. Καλογρίτσα και με την κυβέρνηση. Αναγνώρισε, τέλος, ότι έχει στη διάθεσή του ενδοεταιρικά e-mail που αφορούν τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών και δεσμεύτηκε ότι θα τα προσκομίσει στην Επιτροπή. Όπως ο κ. Λιανός ευχήθηκε με e-mail “Good Luck” στον κ. Καλογρίτσα, έτσι λοιπόν και εμείς ευχόμαστε «Good Luck» στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνιζαν οι πηγές της ΝΔ.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Λιανός κατέρριψε πλήρως τους ισχυρισμούς του εργολάβου και της κυβέρνησης περί συμφωνίας για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού, φιλικού προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και σε σχετική ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο μάρτυρας φέρεται να ήταν κατηγορηματικά αρνητικός πως η συμφωνία των δύο μερών, CCC και Καλογρίτσα, αφορούσε την κατασκευή εμπορικού κέντρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή της ΝΔ τόνισε ότι «αν υπήρχε άλλη συμφωνία, πέραν αυτής, τότε θα την ήξερα», προσθέτοντας ότι «η CCC δεν έχει καμία επένδυση στον χώρο των media».

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν φερόμενη δήλωση του μάρτυρα, ότι σε δύο συσκέψεις με τους εκπροσώπους της Τοξότης για κατασκευαστικά έργα, στις οποίες συμμετείχε ο ίδιος, «η μόνη μας αγωνία ήταν η επιστροφή των 3 εκατ. που δώσαμε στον Καλογρίτσα για το έργο στα Εμιράτα». Σύμφωνα με τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο μάρτυρας, απαντώντας σε βουλευτές της ΝΔ, εμφανίστηκε κατηγορηματικός στο ότι δεν γνωρίζει για καμία συνάντηση στο Μαξίμου και επισήμανε ότι δεν άκουσε τίποτα από τους εμπλεκόμενους για “White House” (Λευκός Οίκος). Κληθείς ακόμα να πει τι σημαίνει το “White Porscha”, ο κ. Λιανός φέρεται να είπε – πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – ότι «μπορεί να είναι και η λευκή Πόρσε που είχε ο κ. Φουάντ Χούρι, με αμερικάνικη προφορά. Ο κ. Φουάντ έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Αμερική» φέρεται να συμπλήρωσε ο κ. Λιανός.

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησαν ότι και η σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής οδήγησε «σε πλήρη κατάρρευση του μυθεύματος Καλογρίτσα-ΝΔ σε βάρος του Νίκου Παππά». Κατέληξαν δε με τη φράση: «Καλό Σαββατοκύριακο και ας προσέχει η οικογένεια Καλογρίτσα (πατέρας και υιός) τις επαφές με ενεργά κρούσματα…».

Σύμφωνα με πηγές του προεδρείου της επιτροπής, ζητήθηκαν από τον κ. Λιανό τα ηλεκτρονικά μηνύματα που αντάλλαξε με τους Χούρι κι αφορούν στις τηλεοπτικές άδειες, με τον μάρτυρα να φέρεται να είπε πως ό,τι έχει θα τα προσκομίσει στην προανακριτική επιτροπή.

Οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής θα συνεχιστούν τη Δευτέρα με την εξέταση του Χρήστου Καλογρίτσα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της επιτροπής, η εξέταση του επιχειρηματία θα εκταθεί σε τρεις-τέσσερις συνεδριάσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα