Βουλή: Δεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τα μέτρα στήριξης των θυμάτων στα Τέμπη

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με τα «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συνταξιοδοτική διάταξη, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Υπέρ της αρχής του τάχθηκαν μόνο οι κυβερνητικοί βουλευτές, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν και το ΚΚΕ μαζί με το ΜέΡΑ25 δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης διευκρίνισαν πάντως ότι στηρίζουν τα μέτρα για τους συγγενείς των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Νωρίτερα, είχαν κληθεί και εξέφρασαν τις απόψεις τους αρμόδιοι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς, επί του πολυνομοσχεδίου, στο οποίο περιλαμβάνονται 132 άρθρα με ρυθμίσεις πολλών υπουργείων, με τη μεγάλη πλειοψηφία τους να εκφράζουν παρατηρήσεις και ενστάσεις, ενώ όλοι συμφώνησαν με τα μέτρα στήριξης για τις οικογένειες των θυμάτων και των πληγέντων στην τραγωδία των Τεμπών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα